Manşetler

Mac için Evernote uygulaması kart görünümü ve ekleri aktarma yetenekleri kazandı

Penultimate şirketini satın alan ve iOS uygulamasını güncelleyen Evernote için bu haftanın hızlı geçtiği söylenebilir. Bu yoğunluğa bir de güncellenmiş Mac uygulamasını ekleyin. Mac için Evernote uygulamasındaki en büyük değişiklik olarak yeni “kart görünümü” göze çarpıyor. Evernote’un iPad uygulamasına daha önce eklenen bu özellik Mac uygulamasının daha önceki versiyonlarında da tam ekran görünümünde sunulmaktaydı.

Kart görünümünü oldukça seven Evernote’un Mac uygulamasında tüm notları tek bir sütunda ön izleme resimleriyle birlikte görüp daha kolay ayırt etmek ve istenen notun detaylarını ekranda daha büyük yer kaplayan açıklama bölümünde görmek mümkün. Bu arada kullanıcılara boyut, görünüm veya sıralama yöntemini değiştirmek gibi imkanlar da sunulmakta.

Mac için Evernote uygulamasının bir diğer dikkat çekici yeniliği de bir nota veya notlara eklenen tüm fotoğrafları veya dosyaları Mac’in Finder penceresine aktarmak. Bunun dışında yazdırma seçenekleri, tarih ve saat damgalama kısayolları, yeniden tasarlanmış hesap bilgi sayfası, fazlasıyla beklenen notlardaki kelime ve karakter sayısı bilgileri gibi yenilikler de uygulamanın dikkat çekici diğer yenilikleri arasında yer alıyor. Kararlılık ve hızı artırıcı eklentilerden bahsetmeye sanırız gerek yoktur. Sonuç olarak karşımızda oldukça kapsamlı bir güncelleme var, bununla birlikte uygulamayı uzun zamandır kullananlar kart görünümüne alışmakta biraz zorlanabilir.

İlgili – Evernote Blog
İlgili – Mac App Store

İLGİLİ HABERLER