Teknoloji

Mac için Evernote 5 Mac App Store için yayınlandı

Evernote 5’in OS versiyonu beta sürecinden çıktı ve Mac App Store üzerinden yayınlandı. Uygulamanın bu yeni versiyonu 100’ün üzerinde yenilikle birlikte geliyor. Bu yeniliklerin arasında klavye kısayolları, son notlara hızlı erişim, defter genişlemesi ve etiket listeleri de bulunuyor. Ayrıca bu versiyon tamamen yenilenmiş kullanıcı arayüzüyle birlikte daha kolay bir gezinme imkanı sunuyor, aynı zamanda yeni notlar listesi ile birlikte kullanılabilirlik açısından büyük bir kolaylık sunuyor.

Evernote 5 yepyeni bir Kart Görünümü sunuyor, böylelikle sadece yazılı başlıklara bakarak aradığınız notu bulmak yerine onun küçük resim şeklinde bir ön izlemesini görme fırsatına da sahip oluyorsunuz. Bir notun coğrafi konumunu değiştirme gibi ilk bakışta önemsiz görünen, ancak belirli durumlarda oldukça önemli olabilecek bir özellik de uygulama dahilinde sunuluyor. Mac için Evernote 5 bir dosyayı hızlı bir şekilde düz metine dönüştürmeye izin veriyor ve aşağıdaki klavye kısayol kombinasyonlarını destekliyor:

CMD-J: Bir deftere hızlı erişim
CMD-Shift-A: Tüm notlara hızlı erişim
CMD-Option-(1-5): Kenar çubuğundaki Notlar, Defterler gibi ana bölümlere geçiş
CMD-(1-9): Kısayollara hızlı erişim
CMD-L: Mevcut notun başlığını düzenleme
CMD-?: Mevcut notun etiketlerini düzenleme
CMD-]: Satır başı yap

Kullanıcıların defterlerini ve etiketlerini görüntülemesi için birkaç farklı yol sunuluyor. Bunlar içerisinde yer alan yeni ızgara görünümü ise tüm defterleri tek bir yere topluyor ve onları sahip, not sayısı veya ada göre dizme fırsatı sunuyor. Yepyeni bir Atlas modu da notları haritalar üzerinde görme fırsatı sunuyor. Harita üzerinde yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapma imkanı da sunuluyor. Bu mod daha önce mobil ortamdaki Evernote 5 için sunulmuştu, son güncellemeyle birlikte OS X tarafına da gelmiş oldu.

Mac için Evernote 5 ile birlikte gelen 100’ün üzerindeki yenilikle ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler bunun tam listesini Mac uygulamasına özel sayfada bulabilirler. Uygulamayı indirmek isteyenler için Mac App Store bağlantısı da aşağıda yer alıyor.

İlgili >> Mac App Store

İLGİLİ HABERLER