Teknoloji

Mac bilgisayarda Windows oyunlarını çalıştırmak daha kolay olacak

parallels desktop 15

Bir Mac bilgisayarda macOS’in yanında Windows’u da çalıştırmaya izin veren sanallaştırma yazılımı Parallels Desktop, Apple Metal kullanarak DirectX 11 desteği sunuyor. Böylelikle üç boyutlu grafikleri yüzde 15’e varan oranda daha hızlı oluşturabiliyor.

Yeni özellik Parallels Desktop yazılımının 15. versiyonunun bir parçası olarak geliyor. MacRumors, Catalina ile birlikte yakında gelecek Sidecar özelliği için de destek ekleneceğini kaydetti. Sürükle ve bırak özelliğinin iyileştirilmesi ve Apple Pencil desteğinin eklenmesi de yenilikler arasında bulunuyor.

Hiçbir sanallaştırma yazılımı bir oyunu doğal biçimde çalıştırmanın performansına yaklaşamaz. Ancak bu özelliğe yer verilmesi dikkate değer görünüyor. Parallels’in eski sürümleri oyunları çalıştırma konusunda çok yetenekli sayılmazdı. Daha iyi oyun performansının yanı sıra, Parallels Desktop 15 sürümündeki iyileştirmeler sayesinde yazılım Microsoft Office uygulamalarını yüzde 80’e varan oranda daha hızlı çalıştırabiliyor. Ayrıca aralarında Autodesk 3ds Max 2020’nin de bulunduğu geniş yelpazede uygulamayı da destekliyor.

DirectX 11 desteğinin ötesinde, Parallels Desktop 15 macOS Catalina’nın yeni Sidecar özelliğini de destekleyecek. Böylelikle kullanıcılar iPad’lerini Mac için ikinci bir ekran olarak kullandıklarında, bu tablette Windows uygulamalarını da kullanabilecekler. Aynı zamanda iyileştirilmiş Apple Pencil desteği de bulunacak.

Ayrıca Mac dosyalarını varsayılan Windows e-posta uygulamasından göndermeye izin veren yeni bir paylaşım seçeneği de ekleniyor. Yazılımın sürükle ve bırak özelliği de Safari, Fotoğraflar ve diğer macOS uygulamalarından görselleri destekliyor. Buradan yazılımın yeni özelliklerine ulaşabilirsiniz.

Parallels Desktop 15 bir kereliğine yapılan 99.99 dolarlık ödeme karşılığında sunuluyor. Ayrıca yılda 99 dolarlık ödemelerle Pro veya Business özelliklerine erişilebiliyor. Yazılımın daha eski sürümüne sahip olanlar da 49.99 dolar karşılığında yükseltme yapabiliyor.

Sanallaştırma yazılımının çalışması için, macOS’in en güncel sürümü olan Mojave sürümü gerekiyor. Catalina’ya has özelliklerin ise macOS versiyonunun sonbahardaki çıkışıyla aynı zamanda gelmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER