Manşetler

Mac App Store ilk günden 1 milyon uygulama indirme barajını aştı

Apple, Mac App Store yazılım mağazasından 1 milyon adet indirme işleminin gerçekleştiğini duyurdu. Sadece bir günde bu kadar büyük bir rakama ulaşılması gerçekten etkileyici. Dün faaliyete geçen mağazada 1000’den daha fazla ücretli ve ücretsiz uygulama bulunuyor. Mağazayla birlikte Apple’ın iOS cihazları için sunmakta olduğu kolay indirme sistemi OS X platformuna da gelmiş oldu.

Apple’ın CEO’su Steve Jobs, yayınlanan basın bülteninde, konuyla ilgili olarak “Mac App Store’un elde ettiği mükemmel tepkinden etkilendik.” şeklinde konuştu. “Yazılımcılar uygulamalarını mağazadan sunarak mükemmel bir iş yaptılar ve kullanıcılar da Mac App Store’un kolay ve eğlenceli kullanımını sevdi.” diyerek de sözlerine ekleme yaptı.

Apple’ın Mac App Store’u faaliyete geçirmesi biraz problemli olduğu için ilk gün elde edilen bu yüksek indirme sayısı daha da anlam kazanıyor. Birçok kullanıcı Mac App Store’un yüklenmesinde problemle karşılaştıklarını rapor etmişti. Ayrıca Apple’ın DRM yönergelerini tam olarak izlemeyen yazılımcılarla ilgili korsanlık meselelerinin olduğu belirtilmişti.

İlgili – SlashGear (Basın Bülteni)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER