Teknoloji

Apple’ın gelecek nesil MacBook Air’ında işlemci tarafında büyük adımlar atılacak

m2 macbook air

Kısa bir süre önce Apple’ın, Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) tanıttığı 15 inçlik MacBook Air modelinin ne tür bir işlemci ile geleceği konusu teknoloji çevrelerinde bolca tartışılmıştı. Ancak, Apple yeni modelde gelecek nesil bir işlemci kullanmayacağını duyurdu. Yine de, bu durumun değişmesini görmek için fazla beklemeyebiliriz.

Bloomberg’den Mark Gurman’ın iddiasına göre, Apple, M3 çipi ile donatılmış yeni bir 15 inç MacBook Air modeli üzerinde çalışıyor. Gurman’ın iddialarına göre, bu yeni modeli 2024 yılında görebiliriz.

Bu durum, Apple hayranları için büyük bir haber çünkü mevcut 15 inç MacBook Air, beklentilerin aksine devrim niteliğinde bir adım atmadı. Aslında, 13 inç MacBook Air’den tek farkı ekran boyutu. Bu haliyle Apple’ın mevcut Mac serisi içinde biraz geri planda kalmış gibi görünebilir.

Fakat M3 çipinin devreye girmesiyle her şey değişebilir çünkü bu çipten, en son model 15 inç MacBook Air’ın M2 işlemcisine nazaran çok daha önemli bir ilerleme bekleniyor. Söylentilere göre, M3 çipi 3 nanometrelik bir süreçle üretilirken, M2’nin üretimi 5nm süreci ile gerçekleşiyor. Daha küçük ölçekli sürecin, çok daha fazla güç ve verimlilik sunan bir çip sağlaması bekleniyor ve hali hazırda testlerde beklentilerin üzerine çıktığı söyleniyor.

Yeni 15 inç MacBook Air’daki M3 çipinin, M2’ye kıyasla CPU ve GPU çekirdek sayısının oldukça benzer olabileceği belirtiliyor. Ancak, eğer M3’ün 3nm süreci onu çok daha verimli ve güçlü kılıyorsa, bir sonraki MacBook Air’da çekirdek sayısını artırma ihtiyacı olmayabilir. Bunun yerine, mevcut çekirdeklerle daha fazlasını başarabilme potansiyeli olabilir.

Ayrıca Gurman, M3 çipinin yeni bir iMac ve yenilenmiş bir 13 inç MacBook Pro modeline de gireceğini belirtiyor. Bu cihazlar, ya 2023 Mac serisinin bir parçası olabilir ya da gelecek yıl piyasaya sürülebilir.

Eğer M3 çipi ile ilgileniyorsanız ve bu konuda neden bu kadar çok konuşulduğunu ve heyecanın yükseltildiğini bir an önce görmek istiyorsanız, beklemeniz uzun sürmeyebilir. Eğer Gurman’ın tahminleri doğruysa, Mac tutkunları için heyecan verici zamanlar yaklaşıyor olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER