Teknoloji

M2 MacBook Air bugün Türkiye’de ön siparişe açılıyor, satışlar 15 Temmuz’da

m2 macbook air 15 inç macbook air

Apple’ın renkli dizüstü bilgisayarlarının çıkmasını bekleyenler için büyük gün geldi. Yeni Apple M2 işlemcili MacBook Air, 8 Temmuz’da saat 15.00’den itibaren ön siparişe sunulacak.

M2 MacBook Air haziran ayında düzenlenen WWDC 2022’de, benzer şekilde teknoloji devinin yeni M2 çipi tarafından desteklenen, yenilenmiş 13 inç MacBook Pro ile birlikte tanıtıldı. Ancak Apple ilk olarak MacBook Pro’yu piyasaya çıkardı. Yeniden tasarlanan MacBook Air’i tercih edenler, ön sipariş başladıktan sonra dizüstü bilgisayarlarını almak için fazla beklemek zorunda kalmayacak, çünkü 15 Temmuz’da dünya çapındaki müşterilere gönderilmeye başlayacak. Aynı tarih Türkiye için de geçerli.

M2 MacBook Air renk seçenekleri ve fiyatı

Yeni MacBook Air’ın tasarımı, bu modelin simgesi niteliğindeki konik profilden uzaklaşıyor ve onu Pro modellerinin biçimine biraz daha yaklaştırıyor. Daha büyük boyutlu 13.6 inç Liquid Retina ekrana sahip, ancak seleflerinden daha hafif ve hacim olarak yüzde 20 oranında daha küçük. Ayrıca Gece Yarısı, Yıldız Işığı, Uzay Grisi ve Gümüş olmak üzere dört renkte satışa sunuluyor. Dizüstü bilgisayarda, yeni 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’larda olduğu gibi Touch Bar yerine bir dizi fiziksel işlev tuşu bulunuyor. Ayrıca eski modellerin MagSafe şarj bağlantı noktasını geri geliyor.

Elbette kullanıcılar, daha fazla bellek bant genişliğine ve grafik çekirdeğine erişim sağlayan yeni Apple M2 sayesinde performansta bir artış bekleyebilirler. Ayrıca dizüstü hızlı şarjı destekliyor. Apple, cihazın pilinin tek bir şarjla 15 saate kadar internette gezinmeye izin vereceğini söylüyor. Yeni M2 MacBook Air dizüstü bilgisayarların Türkiye fiyatları 25.999 TL’den başlıyor. Apple’ın online mağazasından ve yetkili Apple satıcılarından ön sipariş verebilirsiniz.

Bu arada M2 MacBook Pro modelini tercih edenler için bu dizüstü bilgisayar Apple’ın online mağazasının yanı sıra Amazon.com.tr’de de satılıyor.

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER