Teknoloji

Apple’ın yeni 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’ları önümüzdeki mart ayında piyasaya çıkacak

m2 macbook pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın M2 işlemcili yeni 14 ve 16 inç MacBook Pro’ları gelecek yılın başlarına kadar gelmeyebilir. Bu iddia Bloomberg’den Mark Gurman‘a ait. Önceki söylentiler Apple’ın yükseltilmiş cihazları bu yılın sonuna kadar piyasaya sürebileceğini öne sürse de, şimdi Gurman bunların gelecek mart ayının ilk yarısında piyasaya çıkacaklarına inanıyor.

Gurman tarafından belirtildiği gibi, bu tür bir piyasaya çıkış takvimi, Apple’ın yeni MacBook’ları, şubat veya mart ayları içinde çıkması beklenen macOS Ventura 13.3 ve iOS 16.3 güncellemeleriyle aynı zamanlarda satışa sunmasına izin verecektir. Bu tahmin, Ming-Chi Kuo’nun geçtiğimiz ağustos ayında attığı ve Apple’ın yeni MacBook Pro’ları gelecek yılın başlarında piyasaya sürebileceğini öne süren tweet’inin yanı sıra, Güney Koreli sızıntı kaynağı Lanzuk’un (yeux1122) yeni MacBook Pro’ların mart ayında geleceğini gösteren yakın tarihli bir söylentisi ile de örtüşüyor.

Gurman, Apple’ın son kazanç raporu telekonferans görüşmesinin, yükseltilmiş MacBook Pro serisinin bu yıl gelmeyeceğine dair bir başka kanıtı içerdiğini belirtiyor. Görüşme sırasında Apple CEO’su Tim Cook, şirketin ürün yelpazesinin yıl sonu sezonu için belirlendiğini söylerken, şirketin CFO’su Luca Maestri, Apple’ın bu yıl yeni bir MacBook Pro piyasaya sürmeyi planlamaması nedeniyle, Mac gelirinin aralık ayında önemli ölçüde düşmesini beklediğini söyledi. Apple geçen ekim ayında yeni 14 inç ve 16 inç MacBook Pro‘ları piyasaya sürdüğünde, bu yeni cihazlar Mac gelirine 10,9 milyar dolar eklemişti. Apple bu yıl aynı eğilimi beklemiyor gibi görünüyor.

Yükseltilmiş 14 ve 16 inç MacBook Pro’ların büyük bir tasarım değişikliğiyle gelmesi beklenmiyor. Muhtemelen daha güçlü M2 Pro ve M2 Max işlemcilere sahip olacaklar. Gurman’a göre, M2 Max yongasının 12 CPU çekirdeği ve 38’e kadar GPU çekirdeği, M1 Max’te 10 CPU çekirdeğinden bir yükseltme ve 32’ye kadar GPU çekirdeği içereceği söyleniyor. Apple, 13 inç MacBook Pro’yu geçtiğimiz haziran ayında piyasaya sürmüştü. Bu bilgisayar sekiz CPU çekirdeği ve 10 adede kadar GPU çekirdeği içeren temel seviye M2 yongası ile birlikte geliyor. Aynı işlemci MacBook Air’da da yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER