Teknoloji

M1X MacBook Pro çıkış tarihiyle ilgili yeni bir tahmin var

m1x macbook pro

Apple’ın yakında beklenen M1X MacBook Pro yenilemesiyle ilgili söylentiler bir süredir internette dolaşıyor. Çeşitli sızıntılara ve tahminlere göre, güncellenen MacBook Pro muhtemelen daha güçlü bir M1X çipine ve eskisine göre farklılıklar içeren yeni bir tasarıma sahip olacak. Sızıntıların uzlaşamadığı nokta ise bu yenilenmiş ürünün çıkış tarihi oluyor.

Bu ayın başlarında gerçekleştirilen Apple’ın WWDC etkinliğinin öncesinde karşımıza çıkan birkaç sızıntı, Apple’ın açılış konuşması yayını sırasında yeni MacBook Pro’yu duyuracağını öne sürüyordu. Bu olmadı, ancak ilginç bir şekilde Apple, YouTube’da yayınladığı açılış konuşması videosuna “M1X” ve “MacBook Pro” gibi SEO açısından yararlı olacağını düşündüğü bazı etiketleri ekledi. Şimdiyse, sızıntı kaynakları yenilenmiş MacBook Pro’nun çıkışı için 2021’in son çeyreğini işaret ediyor.

https://twitter.com/dylandkt/status/1405545069059338243?s=20

Dylandkt rumuzlu bir Twitter kullanıcısı, Apple’ın bir süredir dedikoduları yapılan 14 inç ve 16 inç M1X MacBook Pro modellerini 2021’in son çeyreğinde çıkaracağını öne sürdü. Muhtemelen ekim sonu veya kasım başı gibi yeni modeller gelebilir. Dylandkt, MacBook Pro’nun yanı sıra Apple’ın yükseltilmiş M1X yongasını taşıyan bir Mac mini de çıkaracağını kaydetti.

9to5Mac, Dylandkt’ın karışık bir sızıntı geçmişine sahip olduğunu, ancak yeni M1 iMac ve 2021 model iPad Pro‘nun ayrıntılarını doğru şekilde önceden haber verdiğini belirtiyor. Ancak Dylandkt, 2021’in sonunda gerçekleşen bir çıkışı işaret eden tek sızıntı kaynağı değil. Yakın tarihli bir DigiTimes haberi de, yeni MacBook Pro için belirtilen zaman aralığına işaret etti. Yenilenen bilgisayarın kasım ayının başlarında piyasaya sürülmesi mantıklı olur, çünkü Apple, M1 çipini ve onunla birlikte MacBook Air, Pro ve Mac mini cihazlarını ilk kez geçen yıl 10 Kasım’da duyurmuştu. Böylelikle aradan yaklaşık bir yıl geçmiş olacaktır.

Bu arada başka haberler, Apple’ın M1X işlemcili MacBook Pro’su için daha erken bir çıkışa işaret ediyor. Örneğin, Bloomberg’in güvenilir muhabiri Mark Gurman, daha önce yeni MacBook Pro’nun yaz aylarında çıkabileceğini söylemişti.

M1X MacBook Pro ile beklenen başlıca yenilikler

Yeni MacBook Pro’nun M1X çipine sahip olmasının yanı sıra iki boyutta (14 ve 16 inç) gelmesi ve düzleştirilmiş kenarlarıyla birlikte yeniden tasarlanmış bir kasaya sahip olması bekleniyor. Ayrıca daraltılmış çerçeveli daha büyük bir ekranı barındırması da beklentiler arasında bulunuyor. Öte yandan bir SD kart okuyucu ve HDMI bağlantı noktası da dahil olmak üzere daha fazla bağlantı noktasına sahip olacağı ve MagSafe şarj cihazını geri getireceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER