Teknoloji

M1X Mac mini tasarımıyla ilgili fikir veren en son sızıntı

m1x mac mini

M1X Mac Mini, bu yılın sonlarına doğru veya gelecek yılın başında bir yükseltme görebilir. Ve son olarak bir sızıntı kaynağı aşağıda gördüğünüz çizimleri sızdırdı. Bu sayede kompakt masaüstü bilgisayarın neye benzeyebileceğine dair bir fikir ediniyoruz. Ayrıca bunlar hangi teknik özelliklerin bulunabileceğine dair ipucu da veriyor. LeaksApplePro tarafından paylaşılan çizimler makineyle ilgili olarak daha önce gördüğümüz sızıntılarla örtüşüyor. Ne var ki, hesabın paylaştığı ilgili tweet daha sonra silindi.

İlk sızıntılar mayıs ayında, ünlü sızıntı kaynağı Job Prosser’dan gelmişti. Bir sonraki Mac mini’nin mevcut sürümden daha ince bir gövdeye ve daha fazla bağlantı noktasına sahip olacağını iddia etmişti. LeaksApplePro’nun sızıntıları, yalnızca kasayla değil, bağlantı noktalarının düzeniyle de Prosser’in iddialarını doğruluyor ve Prosser’ın daha önce sızdırdığı görüntülere oldukça benziyor.

m1x mac mini

Apple, geçtiğimiz birkaç yıl içinde iMac ve MacBook Pro’nun kasalarında değişiklikler yaptı. Ancak Mac mini’nin kasası aşağı yukarı aynı kaldı. 2018’de yapılan birkaç küçük değişiklik dışında büyük bir yenilikten geçmedi. Sızan görüntüler bu değişime doğru gidildiğini gösteriyor, makine çok daha akıcı görünüyor. Prosser’ın kaynaklarına göre, daha ince tasarımın yanında gövdenin üstünde bir pleksiglas malzeme de bulunabilir.

Ayrıca, yeni Mac mini’nin görünüşe göre 10 CPU çekirdeğine ve 32’ye kadar GPU çekirdeğine sahip olabilecek Apple M1X yonga üstü sistemle çalışacağı söyleniyor. Bloomberg’den Mark Gurman geçtiğimiz mayıs ayında, şirketin işlemcinin GPU çekirdekleri açısından farklılık gösterebilecek “Jade C-Chop” ve “Jade C-Die” olmak üzere iki farklı sürüm yayınlamayı planladığını bildirmişti. Bu, özellikle grafik bölümünde, mevcut M1 modeline göre performansta önemli bir yükseltme sağlayabilir.

Ayrıca söylentiler, soldan sağa doğru hangi portların bulunacağıyla ilgili ayrıntıları da ortaya koyuyor. Mac mini’nin en yeni sürümünün bir güç düğmesi, bir manyetik şarj bağlantı noktası, dört Thunderbolt 4 bağlantı noktası, iki USB-A bağlantı noktası, bir RJ45 Ethernet jakı ve bir HDMI bağlantı noktası barındıracağı iddia ediliyor. Mevcut M1 Mac Mini‘de bulunmayan manyetik şarj bağlantı noktası, yeni modelin kullanabileceği ve onu mevcut 24 inç iMac ile uyumlu hale getirecek bir yükseltmedir.

Söylentilere göre, yakında çıkacak olan taşınabilir Mac’ler gibi, M1X Mac Mini de 32GB RAM’e sahip olacak. Ayrıca şirketin, en yeni 24 inç iMac‘te gördüğümüz gibi, kompakt bilgisayarı çeşitli renklerde piyasaya süreceği düşünülüyor.

Çıkış tarihiyle ilgili olarak ise bir başka bilgi kaynağı, M1X Mac Mini’nin 2021’in sonunda çıkacak yeni MacBook Pro ile birlikte piyasaya sürülebileceğini iddia ediyor. Bu, onları ekim veya kasım gibi erken bir tarihte bekleyebileceğimiz anlamına geliyor. Ancak, pandemi kadar Apple bileşenlerinin tedariğindeki sıkıntıları da göz önünde bulundurursak, bundan pek emin olamayız. Ayrıca fiyatlandırma konusunda da henüz bir bilgi yok.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER