Manşetler

M1 Ultra’lı Mac Studio GeekBench testinde en üst seviye Intel işlemcili Mac Pro’yu geçiyor

m1 ultra mac studio

Apple salı günü, başlangıç seviyesinde güçlü M1 Max çipiyle birlikte gelen Mac Studio bilgisayarını tanıttı. Bununla birlikte şirket, M1 Max’ten bile daha hızlı olan yeni bir Apple Silicon çipi olan M1 Ultra ile daha pahalı bir model de sunuyor. Bir Geekbench testi, yeni bilgisayarın ve M1 Ultra’nın performansı hakkında ilk fikirleri elde etmeye imkan sağlıyor. Teste göre, Apple’ın en yeni çipinin 28 çekirdekli Intel Mac Pro’yu yendiğini gösteriyor.

Apple, web sitesinde yeni çipi, Mac Pro’da bulunan 16 çekirdekli Intel Xeon W işlemciyle karşılaştırıyor. Ancak, ortaya çıkan bir Geekbench test sonucu, M1 Ultra yongasının, Apple’ın iş istasyonu bilgisayarı için mevcut en üst düzey işlemci olan 28 çekirdekli Intel Xeon W’dan daha güçlü olduğunu gösteriyor.

Şaşırtıcı olmayacak biçimde, M1 Ultra tek çekirdekte 1747 puan alıyor, bu da diğer M1 varyantlarıyla neredeyse aynı görünüyor. Aslında bu işlemcilerin aralarındaki farkı çekirdek sayılarının farklı olması getiriyor. Ancak konu çok çekirdek performansı olduğunda, 20 çekirdekli M1 Ultra, Geekbench 5 testinde 24055 puan alıyor.

Mac Pro ile elde edebileceğinizin en iyisi olan 28 çekirdekli Intel Xeon W-3275M işlemci, GeekBench çok çekirdek testinde 19951 puan alıyor. Bu, M1 Ultra’nın Intel Mac Pro için mevcut en pahalı CPU’dan yaklaşık yüzde 20 daha hızlı olduğu anlamına gelir.

Mac Studio, Mac Pro’dan çok daha kompakt ve verimli olduğu için rakamlar kesinlikle şaşırtıcı, ancak bu, M1 Ultra yongasının Mac Studio’yu her senaryoda Mac Pro’dan daha iyi hâle getirdiği anlamına gelmiyor. Mac Pro ile kullanıcılar, her biri 64 GB VRAM’li iki Radeon Pro GPU’yu birleştirebilir veya hatta bazı görevler için CPU performansından daha fazla etkiye sahip bileşenler olan 1,5 TB’a kadar RAM ekleyebilir.

Apple, gelecekte Apple Silicon’lu bir Mac Pro’yu tanıtmayı planladığını 8 Mart etkinliğinin sonunda tekrarladı. Şirketin bu makinede kullanmayı planladığı çipin gücünü şimdiden merak ediyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER