Manşetler

Lightning portu barındıran ilk Qi destekli kablosuz şarj cihazı çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LXORY adını çoğunuz daha önce hiç duymamış olmalısınız. Gerçekten bu şirket kablosuz şarj pazarında adı bilinen büyük bir şirket değil. Ancak Apple’ın Lightning kablolarını destekleyen ilk kablosuz şarj cihazını çıkarmasını bildiler.

Diğer tüm şarj cihazları microUSB, USB-C ya da özel bir portu kullanarak elektrik şebekesindeki enerjiyi şarj matına aktarıyor. Ancak LXORY’nin, “LXORY Dual Wireless Charging Pad” adını taşıyan yeni matı Apple’ın özel konnektörü için de bir giriş sunuyor. Bu da iPhone’nunuzu şarj etmek için kablolu ve kablosuz şarj seçenekleri arasında geçiş yaparken kablo değiştirmek zorunda kalmanızı önlüyor.

LXORY’nin matı Lightning portunu sunan ilk ürün olmakla kalmıyor, bir adım öteye giderek microUSB ve USB-C girişlerini de sunuyor. Böylelikle masanızda hangi şarj kablosunu kullanırsanız kullanın, LXORY’nin matına hemen takarak şarjı başlatabilirsiniz. Bu mat aynı anda iki adet Qi destekli cihazı şarj edebiliyor. Aynı zamanda üstündeki USB-A tipi port sayesinde başka bir kabloyu bağlayarak üçüncü bir cihazı da kablolu şarj etmeye imkan tanıyor.

Ne var ki, LXORY’nin matıyla ilgili birkaç hususa dikkat çekiliyor. Öncelikle kendi şarj adaptörünüze ihtiyacınız var, kutudan prize takılabilecek bir adaptör çıkmıyor. İkinci olarak, LXORY’nin şarj matı her bir şarj yuvası için sadece 5 vatlık çıkış sunuyor. Bu da Apple’ın ya da Samsung’un hızlı kablosuz şarj imkanlarından yararlanılamayacağı anlamına geliyor. Son olarak, LXORY giriş olarak Lightning’i desteklese de, Apple’ın MFi olarak adlandırılan, onaylı Lightning aksesuar programı kapsamında sertifikalandırılmış değil. Bu programa dahil olmak, bir ürünün kalitesini veya kullanışlılığını göstermesi açısından önemli sayılıyor.

LXORY’nin kablosuz şarj cihazının 28.60 dolar gibi epey uygun bir yurt dışı fiyatı bulunuyor. Eğer Apple’ın onayının olmaması veya diğer hususlar sizin için önemli değilse, yurt dışından bu ürünü bir şekilde temin etmeyi düşünebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER