Teknoloji

Lumia 950 Amerika’da 20 Kasımda çıkıyor

lumia 950 xl
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-lumia-950-ve-lumia-950-xl-071015

Microsoft yeni Windows 10 Mobile telefonları Lumia 950 ve Lumia 950 XL‘i Ocak 2016’da Türkiye’ye getirecek. Ancak bu telefonları öncelikle Microsoft’un anavatanı ABD’de göreceğiz. AT&T Microsoft’un Lumia 950 akıllı telefonunu ABD’de satışa sunacak ilk ve tek mobil operatör olacak gibi görünüyor.

20 Kasım Cuma gününden itibaren Lumia 950, yani Microsoft’un Windows 10 ile çalışan ilk telefonu ABD’de satışa sunulacak. AT&T bugün itibarıyla Lumia 950 siparişlerini internet üzerinde kabul etmeye başlayacak, mağazalarda da cuma gününden itibaren bu telefonu bulmak mümkün olacak. Windows Mobile 10 ve Lumia 950’nin en büyük yeniliklerinden bir tanesi olarak Continuum’u gösterebiliriz. Continuum sayesinde bir telefonu PC’ye dönüştürmek mümkün oluyor. AT&T Microsoft Display Dock adlı, Continuum’un düzgün çalışması için gerekli olan aksesuarı da ayrı olarak satacak.

Display Dock sayesinde monitör, klavye ve fareyi Lumia 950’ye bağlamak mümkün oluyor. Display Dock ve onun sayesinde gelen Continuum Windows 10 Mobile’ın en ilgi çekici yanlarından biri olarak değerlendiriliyor. Continuum’un yanı sıra, Microsoft’un Lumia 950’si Windows Hello ile yüz tanıma desteği de sunuyor. Böylelikle Lumia 950’nin ekran kilidini sadece yüzünüzü tutarak açabilecek, web sitelerine giriş yapabilecek veya uygulamaları yüzünüzü Lumia 950’ye göstererek alabileceksiniz.

AT&T Lumia 950’nin mat siyah veya beyaz renklerini sunacak. Görünüşe göre, AT&T satışlarında sözleşmeli teklifleri ön plana çıkaracak, onlara öncelik verecek. Bu arada AT&T, Lumia 950’yi mobil operatörün Next paketiyle birlikte alanlara Surface 3 Windows tableti yaklaşık 400 dolara sunuyor.

Microsoft’un Lumia 950 XL’i ABD’deki mağazalarında SIM kartsız ve kilitsiz olarak satışa sunması bekleniyor. Ancak bu ürünün ne kadara satılacağı veya ne zaman çıkacağı henüz netlik kazanmadı.

İLGİLİ HABERLER