Teknoloji

Microsoft giriş segmenti için Lumia 550 Windows 10 Mobile telefonunu hazırlıyor

microsoft-lumia-550-sizinti-260915

Microsoft’un yakında çıkacak iki yeni Lumia telefonuyla ilgili epey fazla sızıntı gördük. Görünüşe göre, Microsoft yeni Windows 10 Mobile cihazları için Lumia 950 ve Lumia 950 XL adlarında karar kıldı. Yeni sızan bir Microsoft içi sunum bu gelecek cihazlar ve daha fazlasıyla ilgili önemli ipuçları veriyor.

Microsoft Lumia 950 ve 950 XL Windows 10 Mobile telefonlarını 6 Ekimde New York şehrinde düzenleyeceği etkinlikte, Surface Pro 4 ve Microsoft Band 2 ile birlikte tanıtmayı amaçlıyor. Görünüşe göre, Microsoft Windows 10 Mobile’ın pazarlama materyallerinde Windows Hello özelliğine yoğunlaşacak.

Lumia 950 ve Lumia 950 XL sahipleri telefonlarını ekran kilidini yüzlerini kullanarak açabilecek. Sızan slayt sayfaları, Microsoft’un akıllı telefonları PC’ye dönüştürmeye yarayan Continuum özelliğini etkinleştirecek Microsoft Display Dock aygıtının varlığını da ortaya çıkarıyor.

Microsoft gelecek ay içinde bir yandan amiral gemisi Lumia cihazlarını tanıtırken bir yandan da daha makul fiyatlı bir seçenekle de tüketicilerin karşısına çıkabilir. Bir Facebook sayfasından sızan bütün bu bilgiler arasında, Lumia 550 adını taşıyan yeni bir giriş segment Windows 10 Mobile cihazının varlığından da bahsediliyor.

Lumia 550’de 5 inç ekran, 1 GHz işlemci, 5 megapiksel kamera gibi makul özellikler bulunacak. Microsoft’un numaralandırma sistematiğine baktığımızda bu telefonun Lumia 5xx serisinin bir üyesi olacağı ve dolayısıyla giriş segmentine hitap edeceği görülüyor.

lumia-950-xl-ozellikler-260915

İLGİLİ HABERLER