Teknoloji

Lumia 520 dünyanın en popüler Windows telefonu

Pek çok kişi gözde cihazların aynı zamanda en popüler cihaz unvanını taşıdığını düşünse de bu düşünce her zaman gerçeğe dönüşmeyebiliyor. Bazen uygun fiyatlı telefonlar da bu unvana sahip olabiliyor. Windows Phone işletim sistemli telefonlar için de senaryo bu şekilde gelişmişe benziyor. Windows Phone reklam şirketi AdDuplex’in verilerine göre, Nokia Lumia 520 dünyanın en popüler Windows telefonu olma unvanını taşıyor.

windows-phone-adduplex-160713

Lumia 520 Windows Phone pazarının yüzde 13.3’ünü kontrol ederken, Nokia’nın pazardaki toplam payı yüzde 85’i buluyor. Finli şirketin Windows Phone pazarında kurduğu bu hakimiyette Microsoft ile kurulan büyük ortaklık önemli bir rol oynuyor. Yine de, Windows Phone’un önünde iOS ve Android’i yakalamak için uzun bir yol olduğu gerçeğini unutmamak gerekiyor.

Yine de bu uzun yol Windows Phone işletim sistemli akıllı telefon satışlarını durdurmuyor. Mart ayında piyasaya sürülen Nokia Lumia 520’nin satışları ilk günden bu yana düzenli olarak artarken, resmi satış rakamları açıklanmadığı için AdDuplex uygulama adaptasyonu üzerinden bu verilere ulaşıyor. Nokia’nın diğer Windows telefonlarından Lumia 920 yüzde 11.8’lik pazar payıyla ikinci sıraya yerleşirken, üçüncü sırada yüzde 9.6 pazar payı ile Lumia 620 yer alıyor. HTC’nin gözde Windows telefonu 8X ise Windows Phone pazarının yüzde 3.7’lik kısmını elinde bulunduruyor.

İlgili >> AdDuplex

İLGİLİ HABERLER