Teknoloji

Louis Vuitton yeni akıllı saatinin duyurusunu yakında yapabilir

louis vuitton

Qualcomm geçtiğimiz ay akıllı saatler için geliştirdiği yeni işlemci platformu Snapdragon Wear 3100‘ü tanıtmıştı. Şirket tanıtım etkinliğinde Snapdragon Wear 3100 taşıyan yeni akıllı saatlerin yıl bitmeden raflarda olacağını açıklamış ve bazı markaların isimlerini de paylaşmıştı. Louis Vuitton da sahnede adı Qualcomm tarafından anılan markalardan biri olmuştu.

Louis Vuitton denince pek çok kişinin aklına ilk olarak lüks çanta, cüzdan, aksesuar gibi ürünler geliyor. Ancak şirket akıllı saat pazarına da hiç yabancı değil. Louis Vuitton’un Android Wear işletim sistemli en son akıllı saati Tambour Horizon, 2017’nin temmuz ayında 2 bin 500 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulmuştu.

Şirketin Wear OS işletim sistemli yeni akıllı saatinin izlerine ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) belgelerinde rastlandı. Akıllı saatin FCC belgelerine girmiş olması, tanıtımın çok da uzakta olmadığını gösteriyor.

FCC’nin veri tabanındaki bilgiler saatin özellikleri konusunda pek fazla detay vermiyor. Ancak akıllı saatin iki farklı versiyonunun bulunacağı ve fiyat etiketinde yüksek meblağların yazacağı şimdiden biliniyor.

Louis Vuitton akıllı saatinde GPS ve NFC desteği sunacak mı?

FCC’deki dosya, Louis Vuitton markalı saatte GPS veya NFC desteği olup olmadığı konusunda aydınlatıcı bir bilgi sunmuyor. Ancak Wi-Fi ve Bluetooth’un varlığı belgeler sayesinde görülüyor. 47.5 mm. genişliğin ise bir akıllı saat için standart seviyede olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER