Teknoloji

Louis Vuitton Tambour Horizon akıllı saat Wear OS ve lüksü bir arada sunuyor

louis vuitton tambour horizon

Moda dünyasının dev markaları akıllı saat pazarına iyiden iyiye alışmış durumda. Louis Vuitton da bu markalar arasında yer alıyor. Şirketin en yeni akıllı saatine dair detaylar daha önce açıklanmıştı. Louis Vuitton Tambour Horizon adını taşıyan en yeni akıllı saatini sonunda duyurdu.

Louis Vuitton’un Qualcomm Snapdragon 3100 işlemci taşıyan bir akıllı saat üstünde çalıştığına dair haberler geçtiğimiz yılın sonunda gündeme gelmişti. Tambour Horizon, Montblanc Summit 2 ve Fossil Sport’un ardından bu işlemcinin kullanıldığı ilk akıllı saatlerden biri oldu.

Akıllı saatte 1.2 inç büyüklüğünde, 390 x 390 piksel çözünürlüklü yuvarlak AMOLED ekran bulunuyor. Bu işlemciye 1 GB RAM ve 8 GB depolama alanı eşlik ediyor. İşlemcinin yanı sıra bellek ve depolama alanı kapasitesinin de bir önceki nesil Tambour Horizon’a kıyasla arttığını belirtmek gerekiyor. Bir önceki nesil 512 MB RAM ve 4 GB dahili depolama alanına sahipti.

Ekranı büyüten ve işlemciyi, depolama alanını ve bellek kapasitesini geliştiren Louis Vuitton, 300 mAh kapasiteli bir pil taşıyor. Snapdragon Wear 3100’ün ve daha büyük pilin varlığının kullanım süresinin de artması öngörülüyor. 42.9 mm. çapında 12.4 mm. kalınlığında bir kadrana sahip olan saatte seramik kasayı safir cam tamamlıyor. Saatin kayışları kullanıcılar tarafından değiştirilebiliyor.

Saatin egzersiz ve zindelik takibi özellikleri bakımından zayıf olduğunu söylemek gerekiyor. Ancak Tambour Horizon’ın yürüyüşe çıkarken takmaya uygun bir saat olmadığı rahatlıkla görülüyor. GPS veya kalp atış hızı sensörü bulunmayan Louis Vuitton Tambour Horizon, 30 metre derinlikte bile çalışmaya devam edebiliyor. NFC yongasının varlığı sayesinde saat Google Pay ile temassız ödeme yapmak için kullanılabiliyor. Saat kutusundan en yeni Wear OS yazılımıyla çıkıyor.

Saatin standart versiyonunun yanında Pure White & Diamonds adını taşıyan özel bir versiyonu da mevcut. Bu modele dair en önemli bilgi ise üstünde 34 adet elmas taşıyor olması.

2019 model Louis Vuitton Tambour Horizon için henüz fiyat ve çıkış tarihi açıklanmış değil. Bir önceki nesil yurt dışında 2490 dolardan başlayan fiyatlarla satılmıştı. Yeni modelin fiyat etiketinde de benzer bir rakamın yazması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER