EğlenceTeknoloji

League of Legends ve Louis Vuitton güçlerini birleştiriyor

louis vuitton league of legends

League of Legends, moda dünyasına doğru büyük bir adım atıyor. Oyunun geliştiricisi Riot Games, lüks moda markası Louis Vuitton ile işbirliği anlaşması yaptı. Bu işbirliği anlaşması çerçevesinde Louis Vuitton, hem oyunda hem de gerçek dünyada kullanılabilecek League of Legends temalı ürünler tasarlayacak.

Bu tasarımların nasıl görüneceği şu an için bilinmese de, iki ana parçanın varlığı şimdiden doğrulanmış durumda. Louis Vuitton, League of Legends Şampiyonluk Kupası için özel bir kutu tasarlayacak. Bu kupa, her yıl League of Legends Dünya Şampiyonası’nı kazanan takıma veriliyor.

Bu yılki şampiyona, 2 Ekim’de Berlin’de oynanacak maçlarla başlayacak. Final ise 10 Kasım’da Paris’te oynanacak. Riot Games’ten yapılan açıklamada, kutunun hem geleneksel Louis Vuitton unsurlarını hem de Legaue of Legends dünyasından ilham alan yüksek teknolojik dokunuşları taşıyacağı ifade edildi.

Louis Vuitton, daha önce Dünya Kupası ve Fransa Açık Tenis Turnuvası için de kupa kutuları tasarlamıştı. Riot Games’in küresel e-spor ortaklıkları sorumlusu Naz Aletaha, uzun süredir League of Legends için de bu tarz bir işbirliği hedeflediklerini dile getirdi. Louis Vuitton’un diğer sporlara olan katkısının daima ilgilerini çektiğini söyleyen Aletaha, şirketin e-sporun da önemini fark ettiğinin altını çizdi.

Louis Vuitton League of Legends öncesinde de oyun dünyasına girmişti

Louis Vuitton ve Epic Games arasındaki işbirliği, oyuna da yansıyacak. Louis Vuitton’un kadın koleksiyonlarından sorumlu direktörü Nicolas Ghesquière, oyunda kullanılabilecek kostümler ve kapsül giyim koleksiyonu tasarlayacak. Hem kostümler hem de kupa kutusu, dünya şampiyonası sırasında sergilenecek.

Louis Vuitton, oyun dünyasıyla League of Legends’tan önce tanışmıştı. Şirket, Final Fantasy XIII’ün karakterlerinden Lightning’i sanal bir model olarak kullanmıştı. Moda dünyası ve e-spor ekosistemindeki bağların giderek sıkılaştığı bir dönemde Louis Vuitton’un hamlesi daha anlamlı hâle geliyor.

İLGİLİ HABERLER