Eğlence

Lost Ark popülaritesiyle Amazon’un sunucularını zorluyor

lost ark

Lost Ark, Batı’ya açılımına oldukça hızlı şekilde başlamıştı. Oyun çıkışından sonra 24 saat içinde Steam tarihinin en yüksek ikinci eş zamanlı oyuncu sayısına ulaşmıştı. Ancak bu popülarite Avrupalıların oyunu oynamak için uzun süre beklemesine neden oluyor. Lost Ark’ın geliştiricisi Smilegate ve Batı’daki yayıncısı Amazon Games bu sorunları çözmek için çalışıyor.

Oyunun çıkışının ardından Avrupa Merkez sunucusunda giriş kuyruklarının oluşmasıyla birlikte Avrupa Batı sunucusunun hızlı şekilde faaliyete geçmesinin sözü verilmişti. Avrupa Batı sunucusu artık aktif olsa da, Avrupa Merkez sunucusu da tam kapasiteye erişmiş durumda. Buna ek olarak, birlikte çalışan sistemlerin karmaşıklığı nedeniyle oyuna daha fazla sunucu eklenmesi şu an için mümkün görünmüyor.

Batı’daki oyuncuları başka bir sunucuya transfer etmek de mümkün olmuyor. Dolayısıyla Avrupa Merkez sunucusunda hatırı sayılır bir zaman geçiren oyuncular, süreçlerini Avrupa Batı sürecine taşıyamıyor.

Sunucu değişikliği imkanı oyun 2019’da Güney Kore’de yayınlandığında duyurulmuştu. Ancak bu özellik henüz yeni dağıtıma çıkmış durumda ve bölgeler arasında sunucu değişikliği desteklenmiyor. Kısacası Batı’daki oyuncular için böyle bir seçenek henüz söz konusu değil.

Lost Ark bu sorunlara rağmen popülaritesini muhafaza etmeyi başarıyor. Pazartesi günü itibarıyla oyunun eş zamanlı oyuncu sayısı 1 milyonun üstüne çıkmış durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER