Teknoloji

L’Oreal AR güzellik uygulamaları üreten Modiface’i satın aldı

L’Oreal artırılmış gerçeklik (AR) destekli güzellik uygulamaları geliştiren, Sephora’dan Estée Lauder’e kadar birçok şirkete hizmet vermiş olan bir şirket olan Modiface‘i satın aldığını duyurdu.

L’Oreal, satın alma için ne kadar para döktüğünü söylemedi. Ancak Reuters’a verdiği bilgide, Modiface’in kullanıcılara makyaj ve saç stillerini kendileri üstünde görmelerine imkan tanıyan sayısız patente sahip olduğunu vurguladı.

Atılan bu son adım mantıklı görünüyor, çünkü Modiface daha önce de L’Oreal ile birkaç kez birlikte çalışmıştı. Yapılan projeler arasında kullanıcılara farklı saç stillerini deneme imkanı sunan Style My Hair uygulaması da bulunuyordu. O uygulamada düzgün bir kullanıcı deneyimi oluşturmak için Modiface, 22 bin fazla yüz görüntüsünü elle işlemişti.

Artırılmış gerçeklik güzellik endüstrisinin önemli bir parçası hâline geldi. AR makyaj uygulaması geliştiren Çinli şirket Meitu’nun değeri milyar dolarlarla ölçülüyor. Farklı markaların çıkardığı AR araçları bulunuyor. Akıllı aynalar gerçeğe dönüştüğünde, bu uygulamaların daha da verimli hâle geleceğini kabul etmek gerekiyor.

Öte yandan L’Oreal akıllı güzellik araçları çıkarma konusunda da aktif bir şirket. Bu yıl CES’te ultraviyole tırnak sensörü çıkarmıştı.

Birçok şirketin AR uygulamalarını hazırlama konusunda Modiface’e güvendiğini dikkate alırsak, L’Oreal’in rakiplerine karşı satın alma yoluyla önemli bir avantaj elde etmiş olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Şimdi rakiplerin AR güzellik uygulamalarını hazırlama ve destekleme için yeni şirketler bulmaları gerekecektir.

İLGİLİ HABERLER