Eğlence

Lord of the Rings: Gollum’un çıkış tarihi belli oldu

lord of the rings: gollum

Lord of the Rings: Gollum uzun süren hazırlıkların sonunda oyuncularla buluşmaya hazır görünüyor. Daedalic’ten verilen bilgiye göre; JRR Tolkien’in fantezi dünyasına farklı bir açıdan bakmayı sağlayacak oyun, 25 Mayıs’ta PC, PS4, PS5, Xbox One ve Xbox Series X/S’te yayınlanacak. Switch versiyonu ise daha ileri bir tarihte, ancak 2023 sona ermeden çıkacak.

Oyunda oyuncular Gollum’u kontrol edecek ve Gollum’un “Kıymetlisi” olan yüzüğü arayacak. Kavgacı yönü güçlü olmayan Gollum’un hayatta kalması için saklanması ve tırmanması gerekecek. Gollum’un karmaşık zihnindeki savaş da oyunda önemli bir yere sahip olacak.

Oyuncular Gollum’un karanlık dürtülerine kapılıp gitmek ve Smeagol’un iyiliğine tutulmak arasında salınacak. Oyunun hikayesi Yüzüklerin Efendisi kitaplarından uyarlansa da, Peter Jackson’ın çektiği üçlemeden tanınan karakterler de oyuncuların karşısına çıkacak.

Lord of the Rings: Gollum’un çıkışı yılan hikayesine dönmüştü

Lord of the Rings: Gollum’un çıkışının adeta yılan hikayesine döndüğünü söylemek yanlış olmayacaktır. Oyunun duyurusu 2019’da yapılmış, ancak oyunun 2021’den önce yayınlanmayacağı belirtilmişti. Pandemi de oyunun geliştirme sürecini yavaşlatmış ve bu hedef tarih tutturulamamıştı. Daha sonrasında oyunun 2022’nin eylül ayında yayınlanacağı belirtilse de, Daelic oyunculardan biraz daha zaman istemişti.

Lord of the Rings: Gollum’un çıkışının gecikmesi, geniş perspektiften bakıldığında Daelic’in yararına olmuş olabilir. Amazon’un The Rings of Power dizisi ve nisan ayında vizyona girecek olan Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü filminin 4 saat 11 dakikalık genişletilmiş versiyonu, serinin popüler kültürdeki etkisinin hâlâ oldukça güçlü olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER