EğlenceManşetler

Lonely One: Doğada golf keyfi yaşamaya ne dersiniz?

lonely-one-1

Yoğun ilgiyle karşılaşan mobil oyunları başarıya götüren formüllerin farklı formatlarla başka oyunlara da uygulanması artık sıklıkla rastlanan bir durum. Çizgi filmleri ve eski tarz oyunları hatırlatan tasarım unsurları ve sonsuz koşu türünün farklı uygulamaları, bu yıl pek çok mobil oyunda sıklıkla görülüyor. Sonsuz koşu türü için karşıdan karşıya geçme, ana kahramanı tepeden tepeye fırlatma gibi çeşitli formüller uygulansa da, Lonely One işin içine golfü katarak farklılaştırma işlemine apayrı bir boyut kazandırıyor.

lonely-one-2

Lonely One’da çizgi filmleri ve eski tarz video oyunları hatırlatan tasarım dili, kısa sürede dikkat çekmeyi başarıyor. Yeni yayınlanan pek çok oyunda olduğu gibi, Lonely One’da da ilk olarak oyunun nasıl oynanacağı anlatılıyor. Bu kısa bilgilendirme seansı, Lonely One’ın temel dinamiklerinin kısa süre içinde kavranmasını sağlıyor. Kısa bilgilendirme seansından sonra da, Lonely One’da gereken yerlerde oyunculara bilgi aktarımı yapılıyor.

lonely-one-3

Lonely One’da oyunculardan istenen şey ise oldukça basit: Sadece tek bir falsoyla, tek bir atışla topu deliğe sokmak. Ancak bu görevi yerine getirmek pek de basit değil. Çünkü Lonely One’da oyuncuların karşısına oldukça sıra dışı formatta çok sayıda doğal engel çıkıyor. Golf topunu engellere takılmadan deliğe sokabilmek için falsoyu son derece incelikli biçimde ayarlamak gerekiyor. Bazı seviyelerde rüzgarın devreye girmesi de oyuncuların işlerini biraz daha zorlaştırıyor.

lonely-one-6

Lonely One’da oyunculara bir seferde üç adet top veriliyor. Bu da oyuncuların üç defa yanlış yapma hakkı olduğu anlamına geliyor. Oyuncular tüm canları tükendiğinde bulundukları seviyeye göre puanlandırılıyor. Lonely One, oyunculara yaptıkları atışların deliğe girişine göre de puan veriyor.

lonely-one-8

200’den fazla farklı parkur barındıran Lonely One’da tüm canlarını yitiren oyuncuların kazandıkları puanlar, oyun içi parasına dönüşüyor. Kazanılan bu paralar ise farklı Lonely One karakterlerinin kilidinin açılmasını sağlıyor. Bazı karakterlerin kilidini açmak içinse doğrudan uygulama içi satın alma özelliğine başvurmak gerekiyor. Varsayılan karakter Mitty’ye ek olarak kızgın büyükanne, moda tasarımcısı, petrol kralı gibi son derece farklı figürlerle Lonely One keyfini yaşamak mümkün.

lonely-one-7

Lonely One, özü itibarıyla orijinal bir oyun görüntüsü vermese de, başarıya ulaşmış bir fikri oldukça sıra dışı biçimde uygulaması sayesinde özel bir alkışı hak ediyor. Temel oyun deneyiminin kayıt edilebilmesi de Lonely One’ın en iyi yönleri arasında bulunuyor. Lonely One’ı iTunes App Store ve Google Play Store aracılığıyla indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER