Ulaşım

Londra’nın gelecekten gelen metro trenleri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

londra-metro-1

Londra önümüzdeki 40 yıllık dönemde şehre hizmet verecek olan yeni metro trenleriyle tanıştı. Şehrin ulaşım birimi tarafından geçtiğimiz hafta tanıtılan trenler 2020’li yılların ortasından itibaren faaliyete geçecek ve metroda yolculuk edenler daha konforlu bir yolculuk yapma imkanına sahip olacak.

londra-metro-2

Yeni tasarımla birlikte bir treni boydan boya yürümek mümkün hâle gelecek. Böylelikle bağımsız vagonların oluşturduğu alan sıkışıklığı ortadan kaldırılmış olacak. Trenlere giriş çıkışlar çift tarafa açılabilen kapılarla gerçekleştirilebilecek. Bu sayede trenlere iniş ve biniş sürelerinin önemli ölçüde düşmesi öngörülüyor. Yeni trenlerle birlikte Londra metrosuyla özdeşleşen ”Boşluğa dikkat edin” anonsu da nostaljik bir unsur olacak. Metro vagonları kısalacağı için tren daha esnek hâle gelecek ve platforma daha fazla yaklaşabilecek.

Kapılara eklenen LED ışık şeritleriyse yolculara kapının kapanmak üzere olduğunu kırmızı ışıklarla haber verecek. Dijitalleştirilmiş pano ve reklam alanlarına ek olarak, Londra’nın bazı metro hatları ilk kez klima sistemine sahip olacak. Yeni trenlerin en önemli özelliklerinden birisi de yolculara kablosuz internet bağlantı hizmetinin sunulması olacağa benziyor. Halihazırda Londra metrosunun bazı istasyonlarında yolcular ücretsiz internet bağlantısı hizmetinden faydalanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER