Ulaşım

Londra taksilerinde temassız ödeme dönemi önümüzdeki yıl başlıyor

londra-taksi-261115

Londra’dan bahsedilince akla gelen ilk şeylerden birisi de siyah taksilerdir. Ancak Uber ve türevi servislerin ortaya çıkması, klasikleşen siyah taksilerin geleceğini tehlikeye atmış durumda. Bu tehlikeyi bertaraf etmek için kolları sıvayan Londra Ulaşım Dairesi (TfL), şehirdeki taksileri modernize etmeyi amaçlıyor.

TfL tarafından sunulan teklifin kabulü durumunda 2016’dan itibaren Londra’daki tüm taksilerde kredi kartıyla ödeme yapmak mümkün olacak. Halihazırda Londra taksilerinin büyük kısmında kredi kartıyla ödeme yapma imkanının sunulmaması, yolcuların Uber ve diğer seçeneklere yönelmesine neden oluyor.

Taksi yolcularına kredi kartıyla yapacakları ödemeler için ekstra bir ücret uygulanmayacak. Ancak önümüzdeki nisan ayından itibaren şehirdeki taksilerin açılış ücreti 0.20 pound artırılacak ve 2.60 pounda çıkacak. Londra’nın meşhur siyah taksilerinde temassız ödeme imkanlarından da faydalanılabilecek. Şehirdeki otobüsler, trenler ve metrolarda halihazırda temassız ödeme yöntemleri ve Apple Pay gibi çözümler kullanılabiliyor.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, bunun siyah taksileri kullanan milyonlarca kişi çok iyi bir haber olduğunu dile getirdi. Johnson, temassız ödeme çözümlerinin taksicilerin işlerine doping etkisi yapacağını ve yolculuğun daha kısa süreceğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER