Teknoloji

Londra Metrosu istasyonları 2012 Olimpiyat Oyunları başlamadan Wi-Fi ile donatılacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2012 Olimpiyatları sırasında Londra’da bulunacaklar bu şehrin metro istasyonlarında ücretsiz Wi-Fi bağlantısından yararlanma fırsatı bulacak. Londra Metrosu’nu yöneten Londra Ulaşım olimpiyat oyunları başlayıncaya kadar istasyonların çoğuna Wi-Fi bağlantısı eklemeyi planlıyor. Ulaşım, kabaca 270 istasyonun 120 tanesine Wi-Fi erişim noktalarının kurulması için bir servis sağlayıcısıyla sözleşme imzalamak üzere.

İhâle dokümanına göre, müşteriler gerçek zamanlı seyahat bilgilerine, haber, spor veya eğlence içeriklerine ücretsiz olarak erişebilecek. Tam internet erişimi içinse ek ücret ödemek gerekecek. Kurulum işlemini gerçekleştirecek servis sağlayıcının baharın başında duyurulması bekleniyor. Olimpiyat Oyunları 27 Temmuzda başlayacak. Yani, Londra Ulaşım’ın önünde metro istasyonlarını Wi-Fi ile donatmak için gerekli zaman yeterince var.

Londra Metrosu’nda Wi-Fi erişimi sağlanmasına yönelik planlar uzun zamandır tartışılıyor. 2010’un sonlarında Charing Cross istasyonunda bir test programı başlatılmıştı. BT Openzone tarafından sunulan bu servisten BT aboneleri ücretsiz yararlanabilirken, diğer kullanıcılar da bir ücret karşılığında nasipleniyordu. Metroda Wi-Fi planı hayata geçecek gibi görünse de, cep telefonu erişimi olmayacak gibi görünüyor. Geçen yıl olimpiyat oyunları süresince metro istasyonlarında hücresel şebeke erişiminin sağlanmasına yönelik plan reddedilmişti.

İlgili – The Guardian
İlgili – Telegraph

İLGİLİ HABERLER