Ulaşım

Yeni Londra metro haritası istasyonlar arasındaki yürüme süresini gösteriyor

londra-metro-haritasi-yurume-suresi-121115

Londra’da kimi zaman bir yere yürüyerek gitmek, metroyla gitmekten daha az zaman alabiliyor. Londralıların aşina olduğu bu durumdan şehre ziyaret amaçlı gelenler pek haberdar olmuyor. 1933 yılında Harry Beck tarafından tasarlanan ve dünyanın en iyi tanınan ulaşım haritası olan Londra metro haritası, bir sıkıştırılmış tasarım başyapıtı olarak tanımlanıyor.

Bu sıkıştırılmış tasarım, şehre gelen turistlerin istasyonlar arası mesafeler konusunda yanlış izlenimler edinmesine de yol açabiliyor. Bu kafa karışıklığını gidermek için harekete geçen Londra Ulaştırma Dairesi (TfL), istasyonlar arasındaki yürüme süresini gösteren yeni Londra metro haritasını yayınladı.

Örneğin, Londra’nın merkezinde Covent Garden’dan Leicester Square’e gitmek isteyenler, Piccadilly hattını kullanmayı seçebilir. Ancak gerçekte iki istasyon arasındaki yürüme süresinin sadece 4 dakika olması, yürümeyi metroya kıyasla daha uygun bir seçeneğe dönüştürüyor.

TfL tarafından The Evening Standard gazetesine yapılan açıklamada, bazı insanların bu tarz bir hizmete fazlasıyla ihtiyaç duyduğunun görülmesi üzerine söz konusu Londra metro haritasının hazırlandığı belirtildi. Londra’nın merkezi ve birinci ile ikinci bölgelere odaklanan TfL, yolculuk planlama aracının sunduğu zaman bilgilerini haritaya ekledi. İnsanların genellikle TfL’in sadece metro ve otobüsten sorumlu olduğunu düşündüklerini söyleyen TfL sözcüsü; kurumun yollardan, yürüyenlerden ve bisiklete binenlerden de sorumlu olduğunu hatırlattı.

İLGİLİ HABERLER