Teknoloji

Londra Covent Garden’daki Apple mağazasında soygun

Londra’nın Covent Garden bölgesinde bulunan Apple mağazasında bir hırsızlık olayı meydana geldi. Motorsikletlerle mağazaya gelen bir grup hırsız mağazanın camlarını indirdi, iPad ve diğer teknolojik ürünleri çaldı. Bu sabahın erken saatlerinde gelen bu olay sonrasında polis olaya karıştığı tespit edilen bir aracı arıyor. Ayrıca olaya karıştığı öne sürülen iki zanlı da tutuklandı.

Polis, olayda yedi kadar motorsikletin kullanıldığı ve her motorsikletin üzerinde iki kişinin bulunduğunu belirtiyor. Bu da soygunu onun üzerinde hırsızın gerçekleştirdiği anlamına geliyor. 16 ve 21 yaşlarındaki iki tutuklunun sorguları da devam ediyor. Polis bu soygunla ilgili olarak şüphelendikleri kişileri kendilerine bildirmeleri hususunda halka çağrıda bulundu.

Diğer Apple mağazaları gibi Covent Garden’daki Apple mağazaları da cam vitrinle kaplı, bu da mağazayı hırsızlar için çekici bir yer hâline getirior. Ağustos 2010’da açılan ve şu anda dünyadaki en büyük Apple mağazası olan Covent Garden mağazasından çalınan donanımın maliyeti konusundaysa bir açıklama yapılmadı. Ancak Apple ürünlerinin yüksek fiyatını dikkate alırsak, maliyetin bir hayli yüksek olduğunu tahmin ediyoruz.

İlgili – ZDNet

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER