Ulaşım

Mimarlardan Londra’nın üstüne 220 kilometrelik bisiklet yolu teklifi

Foster + Partners mimarlık şirketinin kurucusu olan ünlü mimar Lord Norman Foster, Londra’da bisiklet sürücüleri için yerden yukarıda özel bisiklet yolları kurulmasını teklif etti. ”SkyCycle” olarak adlandırılan projede Londra’nın geniş banliyö tren hattının 220 kilometrelik kısmının üzerine bir yol inşa edilmesi ve böylelikle bisikletçilerin yayalar ve diğer taşıtlarla karşılaşmadan Birleşik Krallık’ın başkentini gezebilmesi amaçlanıyor.

londra-skycycle-030114

Farklı rotalar barındıran SkyCycle’da bu rotaların önemli bir kısmının çeşitli noktalarda birbirleriyle bağlanması planlanıyor. Her rota saat başına 12 bin bisikletliyi taşıma apma kapasitesine sahip olacak. 200 giriş barındırması beklenen SkyCycle’dan bu girişlere yakın oturan veya çalışan 6 milyon kişinin faydalanması bekleniyor.

Proje akıllara ABD’nin Los Angeles ve Pasadena şehirlerini bağlaması planlanan California Cycleway’i getiriyor. 1900’de kısmen açılan yol, bölgede yaşayanların Pasifik Elektrik Demiryolu’nu tercih etmesi nedeniyle tamamlanamamıştı. Şu an için bir konseptten öteye gidemeyen SkyCycle için Londra’nın yetkili mercilerine teklifler yapılırken, Foster’ın rüyası olarak da tanımlanabilecek bu bisiklet yolunun tamamlanmasının on yıllar alması muhtemel gözüküyor.

İlgili >> DeZeen

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER