Manşetler

LogMeIn’den bulut tabanlı depolama servisi: Cubby

Masaüstüne uzaktan erişim yazılım ve servisleriyle tanıdığımız LogMeIn de bulut depolama işine el attı. Şirketin duyurusunu yaptığı Cubby 5 GB’lık ücretsiz alan teklifiyle birlikte faaliyete geçti. Servis uçtan uca sınırsız dosya paylaşımı özelliğiyle biraz daha çekici hâle getirildi. Şu anda beta sürecinde olan bu servis için LogMeIn belirli aralıklarda üyelik davetiyeleri dağıtıyor. Web sitesindeki formu doldurup davetiye talebinde bulunmanız mümkün.

Bilgisayarda özel bir paylaşım klasörü oluşturup bu klasör içindeki dosyaları sunucusuyla eş zamanlayan Dropbox’ın aksine Cubby bilgisayarınızdaki herhangi bir klasörü buluta hazır bir depo hâline getirmenize izin veriyor. Her iki servis de bireyler arasında web arayüzü veya masaüstü istemci aracılığıyla klasör paylaşımına izin veriyor.

Dropbox yeni üyelere 2 GB’lık ücretsiz alan verirken, Cubby’de bu miktar yukarıda da belirttiğimiz gibi 5 GB. Bulutu atlayıp dosyaları doğrudan bilgisayarlarınız arasında eş zamanlayarak bu sınırın etrafından dolaşabilirsiniz. Ancak bu durumda bu dosyaların web’de kayıtları tutulmamış olacak ve onlara web arayüzünden erişemeyeceksiniz. Ancak büyük dosyaların taşınması veya bir fotoğraf kütüphanesinin aktarılması sırasında bu alternatif yöntem işe yarayabilir.

Cubby, PC ve Mac’ler ile uyumlu çalışıyor. Ancak öncesinde beta servisine kayıt olmanız gerekiyor. Bu arada iOS ve Android için uyumlu uygulamalar mevcut. Üye olduktan sonra bunların uygun olanını da mobil cihazınıza yükleyebilir ve onun içindeki dosyaları da bulutla senkronize edebilirsiniz.

İlgili – Cubby

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER