Teknoloji

Logitech yeni aksesuarlar için Kickstarter fikirlerine göz dikti

Logitech de Kickstarter’dan faydalanan şirketler kervanına katıldı, ancak bunu dolaylı bir yoldan gerçekleştirmeyi tercih etti. Şirket Kickstarter’ın başarı hikayelerinden biri olan Chicago merkezli TT Design Labs isimli stüdyoyu satın aldığını kamuoyuna duyurdu. Tasarladığı iki özgün akıllı telefon aksesuarıyla tanınan stüdyo, bu aksesuarlar için Kickstarter üzerinden 250 bin doları aşkın bir fon sağlamayı başarmıştı. TT Design Labs’in kurucularının Logitech’in tasarım ekibine katılacağı belirtilirken, stüdyonun tasarladığı TidyTilt ve JustMount isimli aksesuarlar Logitech’in ürün gamında yerlerini aldı.

logitech-tt-design-labs-060613

Akıllı telefon ve tabletler için ürettiği aksesuarlar ile tanınan Logitech, son aylarda maddi olarak sıkıntılı günlerden geçiyor. Mali yılının üçüncü çeyreğinde 180 milyon dolarlık bir işletme zararı açıklayan şirket, stratejik açıdan önemli olmayan ürünlerinin üretimlerinden birer birer vazgeçiyor.

Bağımsız tasarımcılara ve stüdyolara vizyonlarını kitlelerin desteğiyle gerçeğe dönüştürme imkanı veren Kickstarter, son dönemin en popüler platformlarından biri. Android oyun konsolu Ouya ve akıllı saat Pebble Kickstarter desteğiyle vücut bulan ürünler arasında göze çarpıyor. Kitlelerden destek alan şirketler kolaylıkla Logitech ve Belkin gibi sektörel devlere kafa tutar hale geldiği için bu tarz satın almalar aksesuar sektöründe pek sık görülmüyor. Bu satın almayla birlikte kitle destekli yeniliği sürekli takip ettiğini kanıtlayan Logitech, ayakta kalmak adına kullanıcılardan gelen fikirleri dikkate alacağının işaretini vermiş oldu.

İlgili >> Logitech Blog

İLGİLİ HABERLER