Teknoloji

Logitech ve Tencent taşınabilir bulut oyun cihazı hazırlıyor

logitech tencent games

Logitech ve Tencent Games, bulut üzerinden oyun oynamak için taşınabilir bir oyun konsolu hazırlıyor. Bu ortaklığa Logitech G markasıyla çıkardığı oyun aksesuarlarındaki donanım tecrübesi, Tencent ise yazılım alanındaki yetenekleriyle katkı sağlayacak. Taşınabilir cihaz şu an için Logitech G Gaming Handheld adıyla anılıyor.

Yapılan açıklamada, cihazın çok sayıda bulut oyun servisini destekleyeceği belirtildi. İki şirketin ekiplerinin Microsoft ve Nvidia’daki ilgili ekiplerle birlikte çalıştığı açıklandı. Dolayısıyla Xbox Cloud Gaming ve GeForce Now’a bu cihaz üzerinden erişilmesinin neredeyse kesin göründüğü söylenebilir.

Bu cihazın piyasaya çıkışı için işlerin planlandığı gibi gidip gitmeyeceği merak ediliyor. Devam eden tedarik zinciri krizi, her elektronik cihaz üreticisinin işini zorlaştırıyor. Ancak pek çok bulut oyun servisine akıllı telefonlar üzerinden erişilebilmesi, bu cihazın çok fazla güce ihtiyaç duymayabileceği anlamına geliyor. Dolayısıyla karşımıza Steam Deck kadar güçlü bir cihaz çıkmayabilir.

Düşük güçte bileşenler kullanmak, Logitech ve Tencent’in üretim sürecini hızlandırabilir. Önümüzdeki aylarda bulut oyun cihazıyla ilgili yeni bilgiler paylaşılması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER