İncelemelerManşetler

iPad için Logitech Ultrathin Keyboard Cover İncelemesi

Apple iPad’in sadece tüketim değil aynı zamanda bir üretim cihazı olduğunu başından beri dile getiriyor. Şirket bu argümanını destekleyecek şekilde Pages, Numbers, Keynote, iMovie, iPhoto gibi uygulamaları uzun zamandır App Store üzerinden dağıtıyor. Bununla birlikte iPad’e özel uygulamalara baktığımızda üretkenliğe odaklanan birçok uygulamanın varlığıyla karşılaşıyoruz, üstelik bu sayı giderek artıyor. iPad’in sahip olduğu dokunmatik ekran parmakları kullanarak belirli şeyleri başarmaya izin veriyor. Bununla birlikte cihazın sahip olduğu sanal klavye de dokunmatik ekran üzerinde yazma deneyimini belirli bir noktaya kadar taşıyor. Ancak daha da öteye geçmek isteyen ve normal bir bilgisayar kullanıyormuş gibi yazmak isteyenlerin fiziksel klavyelere başvurmaları gerekiyor.

logitech-ultrathin-keyboard-cover-inceleme-00001

Orijinal iPad çıktığından beri piyasada üçüncü taraf üreticilerin elinden çıkan birçok farklı alternatif görüyoruz. Logitech’in de bu alanda aktif oyunculardan biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Şirketin son ürünlerinden olan ve kısa bir süre önce Türkiye’de de piyasaya çıkan Ultrathin Keyboard Cover adından anlaşılacağı üzere inceliğiyle dikkat çekiyor. iPad’in ekranını, kullanılmadığı durumlarda dış ortamdan gelebilecek tehlikelere karşı koruyan bu kapak aynı zamanda bir klavye işlevi de görüyor. Logitech’in bu ürününün ne kadar kullanışlı olduğu konusunda fikir sahibi olmak isteyenleri detaylı incelememize bekliyoruz.

Video İnceleme

[one-third]
>> Sponsor Bağlantı: Logitech iPad için Ultrathin Keyboard Cover ürünü uygun fiyatlarla burada![/one-third]
iPad 2 ve yeni iPad ile en ve boy açısından aynı parametrelere sahip olan, böylelikle tabletin üzerine kapatıldığında tam tamına oturan Logitech Ultrathin Keyboard Cover’ın kalınlığının da bu iki tablet nesliyle hemen hemen aynı olduğunu söyleyebiliriz. Anlayacağınız, kapak kapalı olduğunda iPad’in kalınlığı hemen hemen iki katına çıkıyor. Ağırlık açısından da her iki ürün birbirine yakın, dolayısıyla beraber kullanımda yine iki kat kadar bir ağırlık artışı söz konusu. Her iki unsurun da taşınabilirlik açısından bir sorun çıkardığını söylemek güç. Kapağın dış yüzeyi alüminyum kaplı ve bu sayede kapalı durumdayken iPad ile bir bütün oluşturabiliyor. Belirli bir süre geçtikten sonra çiziklerle karşılaşıp karşılaşmayacağımızı zamanla göreceğiz.

Galeri: Logitech Ultrathin Keyboard Cover
[nggallery id=1017]

Logitech Ultrahin Keyboard Cover’da Apple’ın Smart Cover’ına benzer bir manyetik klips yapısı bulunuyor. Kapağı iPad’in üzerine kapatmak için menteşeli yapıyı iPad’in mıknatıslı kenarıyla buluşturmalı ve böylelikle kapağın tablete tutunmasını sağlamalısınız. Bunun ardından kapağı iPad’in ekranı üzerine indirebilirsiniz. Manyetik yapının bunun dışında pek bir yararı yok. Eğer klavyeyi kullanmayacaksanız, işiniz sadece iPad ile olacaksa, kapağı tabletten ayırıp sadece tableti kullanmak en iyisi, boşu boşuna ek bir ağırlık veya kalınlık yaratmaya gerek yok. Zaten klavyeli kapağı Smart Cover gibi tabletin arka yüzeyine katlamanız da pek mümkün görünmüyor. Bu arada Logitech Ultrathin Keyboard Cover’ın Smart Cover gibi kapak kaldırıldığında otomatik olarak ekranı uyandırma gibi bir işleve sahip olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

logitech-ultrathin-keyboard-cover-inceleme-00007

Logitech Ultrathin Keyboard Cover’ın üzerinde mıknatıslı bir yuva bulunuyor. iPad 2 veya yeni iPad’i mıknatıslı kenarı tarafından bu yuvaya yatay şekilde oturtabilirsiniz. Mıknatısların yaratacağı kuvvetli çekim sayesinde tablet kılıfa kararlı bir şekilde tutunacak, tableti üst kısmından çekseniz bile kapaktan kopup gelmeyecektir. Tableti sadece yatay değil dikey vaziyette de yuvaya oturtabilirsiniz, ancak bu durumda manyetik düzenek çalışmayacağı için yataydaki gibi kararlı bir yapı olmayacaktır. Logitech bu yuvayı biraz daha geniş tutmuş, bu sayede ince arka kapaklara sahip iPad’leri de kapaklarını çıkartmadan buraya yerleştirip kullanmak mümkün. Daha kalın kılıf kullanıcılarının öncelikle cihazlarını kılıflarından çıkarmaları gerekiyor.

Logitech Ultrathin Keyboard Cover’ın sahip olduğu tuş takımı biraz da iPad’in sahip olduğu kısıtlı alandan dolayı normal bir klavyeye göre daha küçük ve daha sıkışık bir yapıda geliyor. Üstelik Türkçe karakterlerin eklenmiş olması klavyeyi biraz daha sıkışık hâle getirmiş. Ğ, Ü, İ ve , karakter tuşlarının diğer harf ve noktalama işareti tuşlarına göre hemen hemen yarı büyüklükte olduğunu görüyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse bu durum başlangıçta biraz sıkıntı yaratabiliyor. Ancak klavyeyi kullandıkça bu dizilişe alışacağınızı söyleyebiliriz. Klavyede lastik tuşlar yerine sert plastik tuşlar kullanılmış, tuşların fazla sığ olmaması ve yumuşaklık ile sertlik arasında bir denge bulması daha rahat bir yazma deneyimine olanak sağlıyor. Bileklerin destek alacağı bir bölümün bulunmaması klavyenin standart bir dizüstü bilgisayar klavyesinin rahatlığını sunmasına engel, eğer klavyeyi masa gibi sabit bir yüzey üzerinde değil de dizinizin üstünde kullanacaksanız, biraz sıkıntı çekebilirsiniz. Ancak zamanla bileklerinizin bu yeni düzene alışması da muhtemel. Klavyenin tepkiselliğinin iyi olduğunu, yazdıklarınızın anında ekranda belirdiğini söyleyebiliriz, bu açıdan bir problem yok.

logitech-ultrathin-keyboard-cover-inceleme-00015

iPad için Logitech Ultrathin Keyboard Cover hedeflediği cihaza özel bazı kısayol tuşlarını da barındırıyor. Klavyenin sol alt köşesinde yer alan fn tuşu ile aynı anda basacağınız rakam tuşları arama işlevi, internet tarayıcısını başlatma, sanal klavyeyi gösterme, kes, kopyala, yapıştır, müzik çalma/duraklatma, ses açma / kısma / kapatma, ekranı kilitleme gibi görevleri iPad’in ekranına dokunmadan, hızlı bir şekilde gerçekleştirmenize olanak sağlıyor. Bunun yanı sıra cmd + V gibi kısayol tuş kombinasyonlarını kullanmak da mümkün.

Logitech Ultrathin Keyboard Cover’ın iPad ile bağlantısı Bluetooth bağlantısı üzerinden sağlanıyor. Bu da ortalıkta gözü rahatsız edecek herhangi bir kablonun bulunmayacağı anlamına geliyor. Tablet-klavye ikilisinin kullanılmadığı durumlarda klavyenin kazara aktif hâle geçmesini engellemek için bir açma/kapama anahtarı da kapağın sağ kenarına eklenmiş. Bunun hemen yanında bulunan Bluetooth tuşu da klavyenin tabletle eşleştirilmesi sırasında tabletin aksesuarı bulmasına olanak sağlıyor. Yine burada gördüğümüz microUSB portu da klavye işlevli kapağın kutudan çıkan USB kablo aracılığıyla bilgisayara bağlanıp şarj edilmesine olanak sağlıyor.

logitech-ultrathin-keyboard-cover-inceleme-00006

Logitech’in iddiasına göre Ultrathin Keyboard Cover günde ortalama iki saatlik kullanım esas alındığında tek bir şarjda altı ay kadar yazı yazma fırsatı sağlıyor. Klavyeli kapakla geçirmiş olduğumuz kısıtlı zaman nedeniyle bu iddianın doğruluğunu kontrol etmek güç, ancak bu konuyla ilgili detayları ileride çeşitli ortamlarda dile getirme fırsatı bulabiliriz. Yukarıda belirttiğimiz gibi cihazın kutusundan çıkan USB kablosu kapağın microUSB portu üzerinden şarj edilmesine izin veriyor. Bunun dışında kutudan bir adet temizleme bezi de çıkıyor.

Logitech Ultrathin Keyboard Cover’ın Türkiye satış fiyatı 280 ila 300 TL arasında değişiyor. Fiyatı yüksek olsa da, Türkiye piyasasında yaklaşık 240 TL’lik fiyata sahip olan deri Smart Cover kapaklardan sadece 40-60 TL kadar pahalı olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Logitech Ultrathin Keyboard Cover düzgün bir iPad klavyesi arayanların işine yarayacak gibi görünüyor, ilk etapta memnuniyetsizlik yaşayabilirsiniz, ancak bunun kısa sürede değişebileceğini de belirtmeden geçmeyelim. Her ne kadar koruyucu bir kapak vazifesi de görüyor olsa da, Ultrathin Keyboard Cover’ın varlığı ek bir kapak veya kılıfa olan ihtiyacı ortadan kaldırmıyor, bunu da belirtmek gerek.

>> Sponsor Bağlantı:  Logitech iPad için Ultrathin Keyboard Cover ürünü uygun fiyatlarla burada!

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER