Teknoloji

Logitech müzik tutkunlarına hitap eden yeni serisi Logitech UE’yi tanıttı

İnsanlar artık müziği istediklere yere götürmek, üstelik bunu yaparken de kulaklığın dışına taşıp mümkün olduğu kadar geniş bir alana yaymak istiyor. Logitech’in yeni Logitech UE serisi ürünleri buna izin verecek bazı üyeler barındırıyor. Bu yeni seri içinde kulakiçinden kafayı saran kulaklıklara ve taşınabilir hoparlörlere kadar çeşitli seçenekler bulunuyor.

logitechue_boombox-w1000

Logitech UE Boombox ve Logitech UE Mobile Boombox modellerinin her ikisi de Bluetooth üzerinden akıllı telefon ve tabletlere bağlanabiliyor. Boombox Bluetooth üzerinden sekiz farklı cihaza kadar bağlanma desteği verirken, aynı anda üç cihazın bağlantısını da karşılama olanağına sahip. Mobile Boombox ise tek seferde sadece iki cihazın birden bağlanmasına izin veriyor. Her iki cihaz da yeniden şarj edilebilir batarya ile birlikte geliyor, ancak Mobile Boombox’ın bataryası 10 saate kadar çalışma fırsatı sunarken Boombox tek bir şarjla altı saate kadar çalışabiliyor. Buna karşılık Boombox daha iyi bir ses kalitesi sunuyor, zaten Logitech de onun sekiz adet özel olarak ayarlanmış sürücüyle geldiğine dikkat çekiyor. Mobile Boombox’ın daha küçük tasarımı ise onun her yere rahatlıkla taşınmasına olanak sağlıyor. Boombox’ın yurt dışı satış fiyatı yaklaşık 250 dolar, Mobile Boombox ise yaklaşık 100 dolarlık fiyata sahip.

Galeri: Logitech UE Serisi
[nggallery id=1029]

Logitech UE Smart Radio ise kullanıcıların favori internet radyo istasyonların, müzik servislerine veya PC ve Mac üzerindeki kişisel müzik kütüphanelerine erişme fırsatı sunuyor. Cihazın üzerinde bulunan renkli ekran da şarkı adı, albüm kapak fotoğrafı veya istasyon bilgisi gibi unsurları gösteriyor. Kullanıcılar sevdikleri radyo istasyonlarını daha sonra hızlı erişmek amacıyla hafızaya alabiliyor. iPhone, iPad veya Android cihazları da Smart Radio’ya bağlanabiliyor. Altı saate kadar çalışma fırsatı sunan şarj edilebilir batarya ile sunulan Logitech UE Smart Radio’nun yurt dışı satış fiyatı yaklaşık 180 dolar olarak belirlendi.

Logitech UE SmartRadio

Logitech UE 900 Noise Isolating Earphone kulaklıklar ise sağladıkları gürültü izolasyonuyla dikkat çekiyor. Dört armatürlü hoparlör ve üç kanallı geçidi düzgün bir tasarıma sığdırmayı başaran Logitech bu ürünün mükemmel ses kalitesi sunduğuna dikkat çekiyor. Kulaklıklar iki adet çıkarılabilir kabloyla geliyor. Bunlardan bir tanesi mikrofon ve kumanda içeriyor. Kulaklıklarla birlikte beş adet silikon ve üç adet de sünger topuz da sunuluyor. Logitech UE’nin yurt dışı satış fiyatı yaklaşık 400 dolar olarak belirlendi.

Logitech UE serisinde üç adet de kafayı çevreleyen kulaklık bulunuyor. Bunlardan ilki olan Logitech UE 9000 Headphones en pahalı ve en etkileyici ürün olarak dikkat çekiyor. Bluetooth bağlantı desteğine sahip olan bu ürün böylelikle kablosuz müzik keyfine olanak sağlıyor. Bununla birlikte cihazla birlikte kablo da sunuluyor, böylelikle kulaklığın çalışma süreci daha da artırılabiliyor. Dokunmatik kontroller kullanıcının telefon çağrılarını kabul etmesine, şarkılar arasında geçiş yapmasına veya ses seviyesini değiştirmesine de izin veriyor. Logitech’in yüksek çözünürlüklü sürücüleri de yüksek ses kalitesinin sunulmasına olanak sağlıyor. Başı çevreleyen bölüm ise yastıklarda da kullanılan özel bir süngerden yapılmış. Logitech 9000 Headphones yurt dışında yaklaşık 400 dolarlık bir fiyattan satılacak.

Logitech UE 9000

400 dolar vermek istemeyenler için Logitech UE 6000 Headphones bir alternatif olabilir. UE 9000 gibi kafayı çevreleyen bir yapıya sahip olan ve bu bölgede hafızalı sünger kullanılan kulaklık aktif gürültü bastırma teknolojisini barındırıyor. UE 6000 için yaklaşık 200 dolarlık bir fiyat belirlenmiş. UE 4000 Headphones ise ondan daha makul fiyatlı bir seçenek, ancak barındırdığı teknik özellikler de ona göre daha düşük. Mikrofonlu ve uzaktan kumandalı kabloyla gelen bu kulaklığın kulağı kapatan bölümünde sünger kullanılmış. Kulaklığı kullanılmadığı durumlarda katlamak ve özel taşıma çantısı içinde taşımak mümkün. Bu kulaklığın yurt dışı satış fiyatı da yaklaşık 100 dolar olarak belirlendi.

Logitech bu ürünlerin eylül ayından itibaren piyasaya çıkacağını açıkladı. Tüm bu ürünlerin iPhone, iPad ve iPod touch ile uyumlu olması onların yurt dışındaki Apple mağazalarında da satışta olacağı anlamına geliyor. Yurt dışına çıkıp Apple mağazalarına yolu düşeceklerin müzik sistemleri bölümüne biraz daha yakından bakmasında fayda var. Ayrıca bu ürünlerin Türkiye’de de ilerleyen aylarda piyasaya gireceğini tahmin ediyoruz.

İlgili >> Logitech

İLGİLİ HABERLER