Manşetler

Logitech’in iPad Pro’ya özel ilk klavyesi: Slim Folio Pro

logitech slim folio pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Logitech en yeni iPad Pro için ilk klavyesi Slim Folio Pro‘yu tanıttı. Yeni klavye, Apple’ın geçen yıl yeni tabletiyle birlikte tanıttığı Smart Keyboard Folio klavyenin arka aydınlatmalı tuşlu alternatifi olma özelliğini taşıyor.

Logitech’in modelinde bir dizi iOS kestirme tuşu bulunuyor. Aynı zamanda dahili kayışı da, iPad’e mıknatısla tutturulmuş ve şarj edilir hâldeki ikinci nesil Apple Pencil’ı güvenli biçimde tutuyor.

Apple’ın kendi klavyesinden farklı olarak, Slim Folio Pro iPad’in Smart Connector bağlantısı yerine Bluetooth LE’yi kullanıyor. Yani, klavyeyi ayrı olarak şarj etmek gerekiyor. Ancak teknik açıdan klavyeyi USB-C kablosuyla iPad Pro’ya bağlayarak doğrudan tabletten şarj edebilirsiniz.

Değiştirilebilir madeni para şekilli pili sayesinde dört yıl pil ömrü sunan Slim Folio‘nun önceki modelinden farklı olarak, Logitech bu yeni klavyesinin tek bir şarjla üç ay kadar çalışabileceğini belirtiyor. Bu varsayım günlük iki saatlik kullanımdan yola çıkılarak yapılıyor.

Logitech’in klavyesinde bir dizi iOS kestirme tuşu da bulunuyor. Bunlar ekran parlaklığı, ses ve medya oynatma için kullanılıyor. Yazma moduna aldığınız anda klavye otomatik olarak açılıyor ve iPad’inize bağlanıyor. Eğer çizim yapacaksanız, klavyeyi tabletin arkasına katlayabilirsiniz. Apple’ın klavyesi iki açıda kullanılabilirken, Logitech’in modeli yazı yazarken tek bir açıda kullanıma izin veriyor.

logitech slim folio pro

Slim Folio Pro’nun mevcut iPad Pro modelleriyle uyan iki farklı boyut seçeneği bulunuyor. 11 inç iPad Pro’ya uyan daha küçük model 119.99 dolarlık fiyatla sunuluyor. 12.9 inçlik model ise 129.99 dolara satılıyor. Yurt dışındaki Apple Smart Keyboard Folio klavyeler, sırasıyla 179.99 dolar ve 199.99 dolara satılıyor. Aynı Apple aksesuarlarının Türkiye fiyatları ise, sırasıyla 1299 TL ve 1429 TL.

İLGİLİ HABERLER