Teknoloji

Logitech Plantronics’i satın almak için uçuk bir teklif yaptı

logitech plantronics

Blue Microphones’u satın alacağını açıklamasının üzerinden dört ayı geçmeden, Logitech’in daha büyük bir satın alma gerçekleştireceği haberleri çıktı. Reuters’ın haberine göre, Logitech kulaklık üreticisi Plantronics’i satın almak için 2.2 milyar dolar gibi yüksek bir teklifte bulundu. Eğer pazarlıklar başarılı olursa, anlaşmanın bu hafta içinde duyurulması bekleniyor. Ne var ki, şu ana kadar somut bir gelişme olmadığı da belirtiliyor.

Plantronics, gerçekleşmesi hâlinde Logitech’in şimdiye kadarki en pahalı satın alması olacak ve şirketin PC ve mobil aksesuarlar tarafında sunduğu ürün yelpazesini daha da genişletecek. Logitech’in hesap defterine büyük katkıda bulunan oyun ekipmanlarına yeni kalemlerin eklenmesi hedefleniyor.

Reuters’ın belirttiğine göre, iki şirket üretim maliyetlerini düşürmeye ve Trump yönetiminin Çin’den ABD’ye gerçekleştirilen ithalat üzerine koyduğu ek vergilerin etkilerini azaltmaya çalışıyor. Birleşme sayesinde aynı hedeflere birlikte yürünmesi mümkün olacaktır.

Plantronics çeşitli Bluetooth kulaklıklar, ofiste kullanıma özel kulaklıklar ve diğer aksesuarları üretiyor. Şirketin egzersiz odaklı kulaklıkları olumlu yorumlar toplamıştı. Üstelik Plantronics, birçok şirketin geleneksel Bluetooth kulaklıkları üretmeyi bırakmasına rağmen, bunları üretmeye yıllar boyunca devam etmişti. Bu da ofis ortamına olan bağlılığını gösteriyor. Şirketin belirttiğine göre, Neil Armstrong’un Ay’a ayak bastığı sırada söylediği sözler bir Plantronics markalı kulaklık üzerinden aktarılmıştı.

Logitech 2018 ve daha öncesinde gerçekleştirdiği satın almalarla milyonlarca dolar harcadı. Bu yıl içinde Blue Microphones’u 117 milyon dolara satın aldığını açıklayan şirket, son 10 yıl içinde tutarı on milyonları bulan satın almalar gerçekleştirdi. 2017’de Atro Gaming’i 85 milyon dolara satın aldı. 2016’da ise Jaybird’ü 50 milyon, Saitek’i 13 milyon dolar karşılığında bünyesine kattı. 2008’de ise Ultimate Ears’ı 34 milyon dolara satın almıştı.

İLGİLİ HABERLER