Teknoloji

Logitech MX Vertical eğik tasarımıyla ergonomiyi artırıyor

logitech mx vertical
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

logitech mx verticalLogitech’in en yeni faresi MX Vertical sıra dışı tasarımıyla dikkat çekiyor. Farenin tuşları ve kaydırma halkası yüzeye göre 57 derecelik açıda duracak biçimde tasarlanmış. MX Vertical, Logitech‘in MX serisinin geri kalan üyeleriyle hemen hemen aynı tasarımı ve performans unsurlarını içeriyor. Bununla birlikte dikey fare biçimiyle daha fazla ergonomi teşkil ediyor

MX Vertical’ın tüm tasarımı kasılmayı ve hareketi azaltmayı hedefliyor. Logitech’e göre, eğilmiş biçimi sayesinde kas aktivitesi normal bir faredekine göre yüzde 10’a varan oranda azaltılıyor. Bunun yanı sıra sensörü de 4000 DPI’ye kadar destek sunarak fareyi fiziksel olarak hareket ettirme ihtiyacını düşüyor. Aynı zamanda MX Vertical’ın tepesinde yer alan özel bir düğme de kullanıcılara bir kez basarak en düşük ve yüksek DPI ayarları arasında geçiş yapma fırsatı sunuyor. Bu düğmeye basıp fareyi sürükleyerek de ince ayar yapılabiliyor.

logitech mx vertical

Logitech üst sınıf fare ürün serisinde ilk kez tuhaf tasarımlı bir seçenekle karşımıza çıkmıyor. MX Master 2S ve MX Anywhere 2S gibi ürünler genellikle sıradan farelere benzerken, iztopuna benzer tasarımlı MX Ergo biraz daha MX Vertical’a yakın biçimde konumlanıyor. Diğer MX fareler gibi, MX Vertical da Logitech’in Flow yazılımını destekliyor. Böylelikle birden fazla cihazla kolay biçimde kullanılabiliyor.

Logitech tek bir şarjla dört aya kadar pil ömrünü vadediyor. MX serisindeki diğer farelerin aksine, MX Vertical USB-C üzerinden şarj oluyor. 100 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan ürün eylül ayından itibaren dağıtıma çıkacak. Şu anda yurt dışında ön siparişler alınmaya başlandı.

İLGİLİ HABERLER