Teknoloji

Logitech MX serisini yeni ürünlerle genişletiyor

logitech mx master 3

Logitech‘in MX Master faresi, fiyatının karşılığında en iyi performansı sunan seçenekler arasında bulunuyor. Farenin yeni versiyonu MX Master 3 de gün yüzüne çıktı. Logitech, MX Master 3 ile çıtayı biraz daha yukarı çekiyor. Yenilenen farede kaydırma mekanizması biraz daha geliştirilirken, şarj için de sonunda USB-C’ye geçiş yapılıyor.

MX Master’ın mandallı kaydırma tekerleği, MX Master 3 ile birlikte önemli bir değişimden geçiyor. Mekanik kaydırma tekerleğinin yerini yeni bir elektromanyetik sistem alıyor. MX Master 3’te de kullanıcılara kaydırma için iki farklı mod seçeneği sunuluyor. Bunlardan ilki, daha fazla direnç sunan adım adım mandallı kaydırma modu oluyor. Daha hızlı çalışan “sessiz” mod ise tekerleğin kısıtlama olmaksızın dönmesini sağlıyor.

Logitech, yeni mekanizmaya “Magspeed” kaydırma tekerleği adını veriyor. Yenilenen mekanizmanın kullanımının da oldukça pratik olduğuna dikkat çekiliyor. Mandallı modun MX Master 2S’tekine kıyasla daha hızlı ve daha pürüzsüz çalıştığı da Logitech tarafından vurgulanan noktalar arasında yer alıyor. Yeni tekerleğin paslanmaz çelikten yapılmış olması da kullanıcı deneyimini biraz daha yukarıya çekiyor.

Logitech, baş parmak butonlarının ve ikinci kaydırma tekerleğinin de tasarımında değişiklik yaptı. İkinci tekerleği biraz daha genişleten Logitech, bu tekerlekte de çelik kullanmış. İleri/geri tuşları da tekerleğin arkasından altına alınmış. Micro USB’den USB-C’ye geçiş de MX Master 3’ün en önemli yenilikleri arasında bulunuyor.

Logitech MX Master 3, MX Master 2S ile bazı ortak noktaları paylaşıyor. MX Master 3 de 4000 DPI bir sensör taşıyor. Farenin cihazlara bağlanması için Bluetooth veya Logitech’in Unifying USB alıcısı kullanılabiliyor. Üç bilgisayar arasında hızlı şekilde geçiş yapabilen fare, Logitech’in Flow teknolojisini de destekliyor. 70 günlük pil ömrü de MX Master 3’ün özellikleri arasında bulunuyor.

Logitech MX Master 3 ile birlikte yeni klavyesini de tanıttı

Logitech MX Master 3 ile birlikte yeni klavyesini de tanıttı. MX Keys adını taşıyan klavye, temel olarak Logitech’in Craft modeliyle aynı özelliklere sahip. MX Keys uygun fiyatı ve özel rakam arayüzüyle Craft’tan ayrılıyor.

MX Keys de bağlantı için USB-C ve Logitech’in Unifying alıcısını kullanıyor. Klavyeyi Mac ve Windows’un yanı sıra iOS ve Android işletim sistemli cihazlarla kullanmak mümkün. Arka aydınlatmanın aktif olduğu durumlarda 10 gün olan pil ömrü, kapatıldığında 5 aya kadar çıkıyor. Pil azaldığında arkadan aydınlatma, eğer aktifse, otomatik olarak kapatılıyor.

Logitech MX Master 3 ve MX Keys, bu ay içinde satışa sunulacak. Her iki ürünün de ABD’deki fiyat etiketlerinde 99.99 dolar yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER