Manşetler

Logitech teknolojinin ötesine geçecek yeni markası Logi’yi duyurdu

logi-080715

Pek çok kişi teknolojinin görünmez olması gerektiğine inanıyor. Teknolojinin kendisini arka plana alması ve insan dostu tasarımın gelişimine izin vermesi isteniyor. Bu önermeyi can-ı gönülden benimsemiş gibi gözüken Logitech, markasını yeniden yapılandırıyor. Daha cesur ve yeni bir renk paleti kullanacak olan şirket, “Logi” adını verdiği parlak ve yeni alt markasını duyurdu. Logitech’in tasarım şefi Alastair Curtis, Logi’yi “yeni kategorileri ve yeni iş alanlarını tanımlayacak, geleceğe yönelik bir materyal” şeklinde tanımladı.

Logi’nin tasarımı “dünya görüşü ve mentalite” olarak kabul eden bir yapıda olacağını söyleyen Curtis, ortaya daha birleşik bir şirket vizyonu koyacaklarını dile getirdi. Daha önce tasarım sürecini ardışık biçimde yürüten Logitech, bundan böyle tüm tasarımını bir “bütün” içinde yönetecek.

Logitech tasarım şefinin “cesur renkler” vurgusuysa kulağa oldukça tanıdık geliyor. 2013’ün temmuz ayında Logitech’e katılmadan önce Nokia’nın tasarım şefi olan Curtis, o dönemde de “cesur renkler” konseptinin altını özellikle çekmişti. Logitech’e katılmasının ardından kendisine bir tasarım ekibi oluşturmaya başlayan Curtis, eski Nokia çalışanlarının yanı sıra; Nike, Samsung ve BlackBerry gibi şirketlerde çalışmış kişileri de ekibine dahil etmişti.

Logitech yakında Logi markasını tanımlayacak ürünleri piyasaya sürmeye başlayacak. Logitech ise şirketin esas ismi olmaya devam edecek. Marka değişikliği şirketin temel faaliyet alanlarını etkilemeyecek. Logitech, önümüzdeki dönemde de PC, oyun ve ses aksesuarları üretmeye devam edecek. Logi markası ise şirketin deneysel ve füturistik projelerinde ön plana çıkacak. Curtis, “Nesnelerin İnterneti” konsepti çerçevesinde üretilen ev ve otomotiv ürünlerinin Logi markasıyla piyasaya sürülebileceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER