Teknoloji

Logitech kablosuz şarj adaptörlerine AirPower benzeri yeni ürün

logitech 3-in-1 dock kablosuz şarj

Apple kablosuz şarj aksesuarını iptal edince, bu alanda büyük bir boşluk doldu ve çeşitli şirketler de bu boşluğu doldurmak için farklı ürünler çıkarıyor. En son şirket de Logitech oldu. 129.99 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olan Logitech Powered 3-in-1 Dock; iPhone, Apple Watch ve AirPods’u aynı anda şarj edebiliyor.

Diğer AirPower muadilleri gibi, Powered 3-in-1 Dock da iki kablosuz şarj alanı barındırıyor. Bunlardan bir tanesi telefon için tasarlanmış stand tarzında bir ped. Diğeriyse kulaklıklar için eklenmiş düz bir ped. Cihazın hemen kenarında da Apple Watch için eklenmiş bir şarj yuvası var, böylelikle aynı anda üç Apple cihazını şarj edebilirsiniz.

Kablosuz şarj pedleri herhangi bir Qi ürünüyle uyumlu. Yani Galaxy S20 ve Galaxy Buds Plus kulaklıkları şarj etmek için de bu 3’ü 1 arada şarj istasyonunu kullanabilirsiniz. Ne yazık ki, Apple Watch için ayrılmış olan alan başka cihazlar için kullanılamıyor, çünkü burası Apple Watch’a has bir şarj tekniği kullanıyor. Başka cihazlar bundan yararlanamıyor.

Öte yandan Logitech, 3-in-1 Dock’taki çoklu cihaz işlevine ihtiyaç duymayan müşterileri için de iki kablosuz şarj çözümü daha çıkardı. Bunlardan bir tanesi yaklaşık 60 dolarlık, stand tarzında bir kablosuz şarj pedi olan Powered Wireless Charging Stand. Düz bir ped niteliğinde olan Powered Wireless Charging Pad ise 39.99 dolarlık fiyat etiketine sahip.

Üç şarj adaptörü de Apple’ın 7.5W ve Samsung’un 9W’lık temel hızlı şarj gereksinimlerini karşılıyor. Ne var ki, Note 10 veya S20 serileri gibi, 15W kablosuz şarj tekniğini destekleyen cihazlar bu adaptörlerde hızlı kablosuz şarj desteğinden yararlanamıyor.

Öte yandan üç şarj aleti de Logitech’in özel güç konnektörlerini kullanıyor, diğer kablosuz şarj cihazları gibi USB-C veya Micro USB’yi kullanmıyor. Ayrıca fiyatlarının diğer pedlere nazaran daha yüksek olduğunu da söylemek gerekiyor.

Kusurlarına ve yüksek fiyatına rağmen Logitech’in ürünlerini isteyenler, ay sonundan itibaren yurt dışında satışa çıkacak olan bu ürünleri satın alma imkanına erişecekler.

İLGİLİ HABERLER