Teknoloji

Logitech ses ürünleri üreticisi Jaybird’ü 50 milyon dolar karşılığında satın alıyor

logitech jaybird

Bilgisayar aksesuarları ve Bluetooth hoparlörleriyle popüler olan Logitech, merkezi ABD’nin Salt Lake City şehrinde bulunan Jaybird’ü 50 milyon dolar karşılığında satın aldı. Büyüme hedefleri tutturulduğu takdirde bu rakamın üstüne 45 milyon dolar daha eklenecek. Anlaşma, Logitech tarafından yapılan duyuruyla resmiyet kazandı.

Logitech’ten yapılan açıklamaya göre, satın almadaki temel motivasyon ses ve müzik dinleme ürünleri pazarındaki büyüme oldu. Bundan 10 yıl önce kurulan Jaybird, farklı kategorilerde sınıflandırılabilecek kulaklıklar üretti. Kablosuz kulaklıklar, özel Bluetooth kulaklıklar ve pek çok kullanıcının beğenisini kazanan BlueBuds X kulaklıkları üreten Jaybird, Reign adını taşıyan bir aktivite takip bilekliği de geliştirmişti. Jaybird’ün kurucusu ve CEO’su Judd Armstrong, şirketinin Logitech’in küresel dağıtım ağından ve derin mühendislik maharetinden faydalanacağını ifade etti.

Logitech Jaybird anlaşması ile son yıllarda odaklandığı ses aksesuarları alanındaki hedeflerini biraz daha büyüteceğinin işaretini veriyor. Şirket, 2008’de de Ultimate Ears’ı satın almış ve UE markası altında çeşitli kulaklıklar ve taşınabilir hoparlörler hazırlamıştı. Logitech asıl ününü ise fare ve klavye gibi bilgisayar aksesuarlarıyla kazanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER