Teknoloji

Logitech Harmony Link ile sunduğu hizmetleri sonlandıracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

logitech harmony linkLogitech Harmony Link adını taşıyan ve akıllı telefon ile tabletlerin binlerce cihaz için uzaktan kumanda olarak kullanılabilmesini sağlayan cihazının sunduğu tüm hizmetleri sonlandıracağını açıkladı. Harmony Link, 2011’de kullanıma sunulmuştu.

Logitech tarafından Harmony Link sahiplerine gönderilen e-postada, 16 Mart 2018 itibarıyla cihazın tüm işlevlerinin sonlandırılacağı belirtildi. E-postada söz konusu kararın neden alındığı konusunda bilgi verilmedi. Ancak bir Logitech çalışanı, şirketin forum sayfasında kararın arka planına ilişkin bir paylaşımda bulundu.

Harmony Link’te kullanılan teknoloji sertifikalarından birinin lisansının mart ayı itibarıyla sona ereceğini belirten Logitech çalışanı, söz konusu sertifikanın yenilenmeyeceğini dile getirdi. Aynı Logitech çalışanı, şirketin kaynaklarını diğer uygulama tabanlı uzaktan kumandası Harmony Hub’a yönlendireceğini de sözlerine ekledi.

Logitech Harmony Link desteğini sonlandırma kararıyla kullanıcılarını kızdırdı

Logitech’in bu kararı, doğal olarak çeşitli tepkileri beraberinde getirdi. Öfkelerini Reddit’te dillendiren kimi kullanıcılar, bundan böyle Logitech markalı bir ürün almayacaklarını belirtti. Söz konusu kararın Logitech’e bir dava olarak dönmesi de oldukça muhtemel görünse de, henüz bu doğrultuda bir gelişme yaşanmış değil.

İLGİLİ HABERLER