Teknoloji

Logitech yeni kablosuz fare, klavye ve mousepad’in duyurularını yaptı

logitech g840Logitech oyun fare ve klavye aksesuarları arasına yenilerini ekliyor. Logitech G603, şirketin kendi teknolojisi olan Lightspeed’i kullanan, yeteri kadar basit bir oyun faresi niteliğini taşıyor. Gecikmeyi bir milisaniyeye kadar indiren bu fare aynı zamanda Hero adı verilen yeni optik sensörü sayesinde güç tarafında verimlilik sağlıyor.

G603 modelinin yurt dışında 70 dolarlık fiyat etiketiyle bu ay piyasaya çıkması planlanıyor. Bu model Lightspeed kullanan ve daha önce tanıtılan G703 ve G903 modellerine göre daha düşük fiyatıyla dikkat çekiyor.

logitech g603
Logitech G603

G613 Kablosuz Mekanik Klavye ise kullandığı Lightspeed teknolojisi sayesinde 1 milisaniyelik tepki hızına ulaşıyor. Bluetooth ile birden fazla cihaza bağlanabilen G613, 2 AA pille 18 aya kadar kesintisiz oyun deneyimi yaşatıyor. İdeal hız ayarı için oyunculara programlanabilir 6 özel G-Tuşu sunan klavye aynı zamanda Logitech’in Romer-G mekanik tuş anahtarlarıyla profesyonel düzeyde performans ve dayanıklılık sağlıyor. 1,5 milimetrelik kısa aktivasyon mesafesi olan Romer-G, şirketin belirttiğine göre, standart mekanik tuş anahtarlarına göre yüzde 25’e kadar daha hızlı olmasıyla dikkat çekiyor. Bu model de yurt dışında 150 dolarlık fiyat etiketiyle çıkacak.

Son olarak, Logitech Ekstra Geniş G840 XL Mouse Pad’in de duyurusunu yaptı. Geniş ölçüsü sayesinde tüm masaüstünü birleştirip ideal bir oyun alanı yaratan G840, fare ve klavyeyi istenilen şekilde yerleştirmeye olanak tanıyarak oyuncunun özgürlüğünü kısıtlamadan konforunu sağlıyor.

G840, üzerindeki fare hareketlerini hissederek hem hızlı dönüşlerde hem de yavaş kontrollerde optimizasyon sağlarken, isabetli bir şekilde hedef almayı kolaylaştırıyor. Kumaşa sabitlenmiş kauçuk tabanıyla oyun esnasında özellikle gergin anlarda yapılan hızlı el hareketleri sonrasında esnek yüzeyin yerinde durmasına yardımcı olurken, kumaşın toplanmasını önlüyor. G840 dayanıklı ve esnek yapısı sayesinde kolayca rulo haline getirilebiliyor ve ürünle beraber gelen taşıma kabına yerleştirilip, rahatça taşınabiliyor. Bu ürünün de gelecek ay yurt dışında 50 dolarlık fiyat etiketiyle çıkacağı belirtiliyor.

Logitech bu üç yeni ürünün “gelecek nesil kablosuz masaüstü bilgisayar” kavramını oluşturduğunu belirtiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!