Teknoloji

Logitech’ten oyunculara özel aydınlatmalı hoparlörler

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Logitech PC hoparlörleri piyasasına yabancı bir şirket değil. Ancak şirket, Logitech G560 ile farklı bir şeyler deniyor. Logitech G serisinin bir parçası olan bu hoparlör oyun oynayanlar için özel olarak geliştirilmiş bir PC hoparlörü olma özelliğini taşıyor.

G560 iki temel hoparlör ve bir derin bas hoparlöründen oluşuyor. Ancak esas özelliği, Logitech’in G Lightsync teknolojisi teşkil ediyor. Bu, Razer’ın renk eşzamanlaması yapan Chrome LED ışıklarının Logitech versiyonu gibi çalışıyor. G560’ın dört adet aydınlatma alanı bulunuyor. Kullanıcılar böylelikle tüm masayı özelleştirilmiş renklerle aydınlatabiliyor. Aynı zamanda elde bulunan Lightsync donanımlı Logitech G aksesuarlarıyla da eşleştirme olanağı bulunuyor.

Ancak Logitech yazılım tarafında da bazı akıllı çalışmalar gerçekleştirmiş, hoparlörlerin sağladığı aydınlatma alanının avantajlarından yararlanmış. Şirket oyun geliştiricileriyle birlikte çalışarak Lightsync’i popüler oyunlara entegre ediyor. Yazılım, ekrandaki renkleri otomatik olarak algılayabiliyor, böylelikle kullanıcıların ışık efektlerini fazla zahmet çekmeden elde etmesi mümkün oluyor. Logitech işleri bir adım daha öteye taşıyarak kullanıcıların ekranın belirli alanlarını seçerek renk değişimlerini izlemelerini sağlıyor. Örneğin, ekranın bir köşesini Overwatch’un mükemmel yetenek ikonu için kullanabilir, hoparlörlerin ışığını açabilir ve bu yetenek hazır olduğunda, bunu hoparlörlerden anlayabilirsiniz.

Öte yandan Logitech, G413 oyun klavyesini de güncelledi, Logitech G513’ü çıkardı. Logitech, tek renkli LED arka ışıkların yerine Lightsync özellikli RGB aydınlatmaya geçiş yapıyor. Ayrıca avuç içi dayama bölümünü iyileştiriyor, daha rahat bir materyal yerleştiriyor. Ayrıca iki farklı klavye tuşu arasından seçim yapılabiliyor. Romer-G Tactile, tuşa basıldığında gerçek fiziksel geri bildirim sağlarken, Romer-G Linear ise daha pürüzsüz, dokunma hissi daha düşük bir kullanım sunuyor.

Hem G560 hem de G513, nisan ayından itibaren yurt dışında satışa sunulacak. Hoparlörlerin fiyatı yaklaşık 200 dolar olarak belirlenirken, klavyeler ise 150 dolara satılacak.

İLGİLİ HABERLER