Teknoloji

Logitech G Powerplay mouse pad fareyi kablosuz şarj ediyor

Logitech G PowerplayLogitech Powerplay adını verdiği yeni bir teknolojiyle kablosuz şarj özelliğini mouse pad’e entegre etmeyi başardı. Böylelikle kablosuz farenin pad üzerinde dururken sürekli şarj edilmesi mümkün hâle geliyor. Logitech G Powerplay, oyunun en heyecanlı yerinde faresinin pili bittiği için hamlesini kaçıran oyuncuların aradığı aksesuar olabilir.

Powerplay mouse pad içindeki kablosuz şarj teknolojisi Logitech’in kendisine ait ve şirket bunun geliştirilmesi için dört yıldan uzun bir araştırma ve geliştirme sürecine ihtiyaç duyulduğunun altını çiziyor. Şirket, neden Qi gibi hazır bir kablosuz şarj standardı kullanmadığıyla ilgili sorulara, Qi ile 275 mm. x 320 mm.’lik alana sahip olan mouse pad’in tüm yüzeyinin kaplanamayacağı şeklinde cevap veriyor. Corsair’ın Project Zeus adını verdiği konsepti Qi kablosuz şarj standardını kullanıyor, ancak kablosuz şarj özelliği sadece mouse pad’in bir köşesinde bulunuyor. G Powerplay mouse pad ise fareyi, pad üzerinde nerede durursa dursun, şarj etme yeteneğine sahip.

G Powerplay’in Mac uyumluluğu bulunmuyor. Bununla birlikte kablosuz şarj özelliğinin fare ile PC arasındaki iletişimi ne ölçüde etkilediğinin de test edilmesi gereken taraflar arasında bulunduğu belirtiliyor. Eğer Logitech’in bu yenilikçi ürünü söylendiği gibi çalışıyorsa, birçok oyuncunun almak istedikleri ürünler arasına yerleşeceğini söyleyebiliriz. Mouse pad’in kullanım tercihlerine göre sert ve kumaş yüzey seçenekleri bulunuyor.

G Powerplay ağustos ayında 99.99 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunulacak. Bu arada Logitech, bu kablosuz şarj özellikli mouse pad ile birlikte iki fare de çıkarıyor. Bunlar G903 ve G703. G903, G900 modelinin bir güncellemesi niteliğini taşırken, G703 de G403’e benzer nitelikte; her ikisinde de PMW3366 optik sensör kullanılıyor. G903’ün yaklaşık 150 dolar, G703’ün ise yaklaşık 100 dolarlık fiyat etiketi bulunuyor. Her ikisi de bu ayın sonuna doğru satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER