Teknoloji

Logitech Crayon: Yeni 9.7 inç iPad için uygun fiyatlı kalem

logitech crayonApple eğitim temalı etkinliğinde 9.7 inç ekranlı yeni iPad’in yanı sıra yeni tableti için geliştirilen üçüncü taraf bir aksesuarın da duyurusunu yaptı. Logitech Crayon adını taşıyan özel kalem, Apple tarafından sahnede duyuruldu.

Apple’ın yeni tableti, öğrencilerin sınıflarda iPad’leri kullanarak kreatif yönlerini göstermesini amaçlıyor. Bunun için yeni iPad’ine Apple Pencil desteğini ekleyen şirket, kaleminin fiyatını yüksek bulanların önüne bir seçenek daha sundu. ABD’de 49 dolar karşılığında satılacak olan Crayon ile tablet üzerinde çizim ve yazı yazma deneyiminin daha fazla okulda yaşanması hedefleniyor.

Crayon kullanıcılarına düşük gecikme süresi, döndürme desteği ve 8 saatlik bir kullanım vadediyor. Kalemi kullanmaya başlamak için tabletle eşleştirme yapmaya gerek olmaması da, deneyimi kolaylaştıran bir nokta olarak öne çıkıyor. Apple böylelikle iPad’i daha fazla sınıfa sokmak için Apple Pencil alternatiflerine izin vermekten çekinmediğini de gözler önüne seriyor.

Logitech Crayon ile birlikte Rugged Combo 2 adını taşıyan kılıf da duyuruldu. Gücünü iPad’den alan bir klavyeye de sahip olan Rugged Combo 2, Crayon’ın yerleştirilebileceği özel bir bölüm de barındırıyor. Logitech Rugged Combo 2, ABD’de 99 dolar karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER