Teknoloji

Logitech Circle View sadece HomeKit ile çalışıyor, önemli değişikliklerle geliyor

logitech circle view

Logitech, Circle güvenlik kamerasının yeni versiyonu olan Circle View’ı duyurdu. Selefi Circle 2’yle neredeyse aynı olan bu yeni kameranın çalışması için Apple’ın akıllı ev sistemiyle bağlantı gerekiyor. Daha anlaşılır ve kolay kullanımlı bir kamera olacak şekilde tasarlanan Logitech Circle View, buna bağlı olarak daha az esneklik sunuyor. Ancak fişe takıldıktan hemen sonra kullanıma hazır hâle geliyor.

Circle View, 180 derecelik görüş açısından 1080p video kaydı yapıyor, aynı zamanda geceleri de 4.5 metreye kadar kızılötesi çekim gerçekleştirebiliyor. Bu önemli özellikler Circle 2 modelinde de bulunuyor, ancak Logitech kameranın gece görüşünün daha net hâle getirildiğini söylüyor. Bu arada Circle View’da sadece 2.4 GHz Wi-Fi desteği bulunuyor.

Bu nesil güvenlik kamerasında sadece tek bir teknik farklılık var: Circle View sadece Apple’ın akıllı ev sistemi HomeKit ile çalışacak şekilde tasarlandı. Video yayını yapabilecek, köpekler, insanlar ve araçlar hakkında uyarılar gönderebilecek, aynı zamanda daha büyük ve yüksek fiyatlı bir plan dahilinde kayıtları iCloud’da saklayabilecek. Öyle ya da böyle, bu kameranın kullanımı için Apple’ın Ev uygulamasına erişecek bir iOS cihazı veya Mac bilgisayar gerekecek. Android desteği bulunmuyor.

Öte yandan kameranın gövdesi de yeniden tasarlanmış. Circle 2 evler arasında kolaylıkla taşınabilen, daha küçük boyutlu, montajı kolay ve hatta pili sayesinde dışarıda da kullanılabilen modüler bir cihazdı. Circle View ise bu unsurlardan vazgeçerek daha çok sabit kullanıma odaklanan bir ürün oluyor. Buna rağmen siyah renkli gövdesi ve metal tabanıyla çekici görünüyor. IP64 sertifikasıyla kötü hava şartlarına karşı dayanıklı, böylelikle dış ortamlarda da kullanılabilir. Güç kablosu entegre edilmiş ve pil seçeneği yok. Ancak USB üzerinden güç bağlantısı sağlandığı için prizin bulunmadığı yerlerde bir taşınabilir şarj cihazı da iş görecektir.

Logitech kameraya bir dizi gizlilik özelliği de eklemiş. Kamera aşağı eğilerek odanın içindekilerini görmesi engellenebiliyor. İkinci olarak arkaya yerleştirilmiş bir tuş sayesinde kamerayı ve mikrofonu hızlıca kapatmak mümkün oluyor. Bu tür kolay kullanımlı tuşları kameralı cihazlarda daha çok görmeye başladık. Ev izleme amaçlı bir cihaza da aynı özelliğin eklenmiş olması memnun edici görünüyor.

Circle View bu ay içinde 160 dolarlık yurt dışı fiyatıyla Logitech ve Apple tarafından satışa çıkarılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER