Teknoloji

Logitech’ten canlı oyun yayıncılığı için iddialı hamle

logitech

Logitech, popüler canlı yayın yazılımı Streamlabs OBS’in yapımcısı Streamlabs’i 89 milyon dolar karşılığında satın almak için anlaştığını açıkladı. Logitech’in tüm ödemeyi nakit olarak yaptığı belirtildi. Logitech’in uzun süredir çok kullanılan oyun aksesuarları ürettiğini ve son zamanlarda canlı yayın ekipmanı işine girdiğini de düşününce bu hamle anlam kazanıyor.

Streamlabs OBS’te yayıncılara yayınlarını zenginleştirmek için kullanabilecekleri çeşitli araçlar sunuluyor. Logitech ise klavye, fare ve web kamerası gibi popüler oyun aksesuarları üretiyor. Yayıncıların sıklıkla tercih ettiği mikrofon üreticisi Blue Microphones da Logitech’in çatısı altında bulunuyor. Dolayısıyla Streamlabs’in sahibi olmak, Logitech’e donanım ve yayın deneyimini daha güçlü şekilde entegre etme fırsatını verebilir.

Logitech oyun yayıncılığı alanında daha fazla söz sahibi olacak

Streamlabs’in internet sitesinde Twitch’in yüzde 70’inin Streamlabs’i de kullandığı belirtiliyor. Buna ek olarak, platformdan yararlanan yayıncıların sayısının 15 milyondan fazla olduğuna da dikkat çekiliyor. Streamlabs’in kullanıcı arayüzü, özellikle yayıncılığa yeni başlayanlar için daha kullanışlı bir profil çiziyor.

Twitch geçtiğimiz ay kendi yayın yazılımı Twitch Studio’yu yayınlamıştı. Şirket, yeni yayıncıların sürece mümkün olduğunca hızlı şekilde katılmasını istiyor. Streamlabs OBS’in sunduğu araçlarla yayınları farklı seçenek ve temalarla zenginleştirmek mümkün oluyor. Twitch dışında Facebook, YouTube ve Mixer gibi servislerde de bu araçlar kullanılabiliyor. Kısacası Logitech, oyun yayını pazarında söz sahibi olmak adına önemli bir adım atmış oldu.

İLGİLİ HABERLER