Teknoloji

Logitech C922 Pro Stream internetten canlı yayın yapanlar için geliştirildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

logitech c922 pro streameSpor endüstrisinin ticari potansiyeli sürekli olarak artıyor. 2016’nın sonu itibarıyla pazarın değerinin 500 milyon dolara ulaşması öngörülüyor. Dolayısıyla eSpor’da önemli bir yeri olan canlı yayınlar üzerine yatırım yapmak için de zemin uygun gözüküyor. Logitech de yeni web kamerasıyla bu fırsatı değerlendirmek istiyor.

C922 Pro Stream adını taşıyan kamera ile Logitech, Twitch ve YouTube üzerinden yayın yapan oyuncuları yakalamayı amaçlıyor. Kamerayla 30 fps 1080p çözünürlükle canlı yayın yapılabiliyor.

C922 Pro Stream, Logitech’in 2012’de tanıttığı HD Pro C920’den bu yana görücüye çıkarttığı ilk web kamerası olma özelliğini taşıyor. HD Pro C920 de uzun süre boyunca profesyonel olarak canlı yayın yapanlar ve video bloggerlar için en çok tercih edilen kameralardan biri olmuştu. C922 Pro Stream de oyunlarda daha yüksek kare oranlarına ihtiyaç duyanlar için 60 fps’de 720p çözünürlük sunarak C920’nin bayrağını taşımayı sürdürüyor. Logitech, C922’yi XSplit’in oyun yayın yazılımına uygun formata sokmak için XSplit ile ortak bir çalışma da yürüttü.

Logitech C922 Pro Stream, keskin otomatik odaklama ve otomatik düşük ışık düzeltmesi gibi özellikleriyle bilgisayar ekranının parlayan ışıklarının etkisini azaltıyor. Ses konusunda ise C922, iki adet çok yönlü ve gürültü önleme özelliğine sahip mikrofon ile hizmet veriyor. Arka plan değişim fonksiyonu ise kameranın “akıllı şekil tanıma” yeteneği sayesinde mümkün oluyor. Kullanıcılar yeşil bir perdeye gerek kalmadan arka planlarındaki görüntüyü değiştirebiliyor.

Logitech C922 Pro Stream 99 dolar karşılığında satışa sunuldu

Logitech’in yeni web kamerası yurt dışında 99 dolar karşılığında satışa sunuldu. Kamera, Logitech’in internet sitesi üzerinden satın alınabiliyor.

İLGİLİ HABERLER