Eğlence

Loewe Apple tarafından satın alınacağı dedikodularını yalanladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Alman TV üreticisi Loewe’nin Apple tarafından 87.3 milyon avro karşılığında satın alınacağı dedikodusu geçen haftasonunun en önemli dedikodularından bir tanesiydi. Ne var ki, bu dedikoduya Almanya cephesinde yalanlama geldi. Alman haber sitesi Heise’ye konuşan adı açıklanmayan bir Loewe sözcüsü şirketin üst sınıf setlerinin alıcı bulmakta zorlanmasının yarattığı finansal zorluklara karşın dedikoduların asılsız olduğunu dile getirdi.

Apple Insider sitesinin haftasonuna girilirken dile getirdiği iddianın en büyük kaynağı ise Sharp. Japon ekran üreticisi 28.83’lük payla Loewe’nin en büyük hissedarı konumunda. Bu arada Sharp Apple’ın iOS ürünleri iiçin önemli bir ekran sağlayıcısı olma niteliğini de taşıyor, Apple’ın uzun süredir dedikodusu yapılan televizyonunun ekranlarını da üreteceği söyleniyor.

Loewe ise genellikle ürünlerinin stil ve teknolojiyi buluşturmasıyla bilinir, yani Apple’ın çizgisiyle büyük bir uyum taşıyor. Bu da Alman şirketin Apple tarafından satın alınmasını ve tecrübelerin birleştirilmesini oldıkça mantıklı hâle getiriyor. Üstelik Loewe için verilecek para Apple’ın nakitle dolup taşan kasası için herhangi bir yük de oluşturmayacaktı.

Her ne kadar herkes daha gelişmiş bir oturma odası ürünü beklese de, Apple bu yıla hobi niteliğindeki set üstü cihazı Apple TV’nin 1080p destekli üçüncü nesil versiyonuyla başladı. 1080p Full HD video desteğine sahip olan bu cihaz yeni iPad ile ekran paylaşımı da yapabiliyor.

İlgili -Loewe

İLGİLİ HABERLER