Teknoloji

Lodsys patent iddialarını mahkemeye taşıdı

Lodsys adlı şirketin kabak tadı vermeye başladığını söylemeliyiz. Daha önce kendine ait olduğunu ileri sürdüğü bir patenti uygulamalarındaki uygulama içi satış süreci sırasında kullandıklarını ileri sürdüğü yazılımcılara uyarı mektupları gönderen şirket web sayfasında açtığı bir blogla da hamlesini savunmaya çalışmıştı.

Apple geçtiğimiz günlerde Lodsys’e yönelik bir açıklama yapmış ve yazılımcıların kullandığı tüm teknolojilerin lisansını aldığını belirtmişti. Görünüşe göre, Lodsys şimdi işleri bir adım öteye, mahkemeye taşıyor. Şirket daha önce hedef aldığı bazı yazılımcılara dava açtı ve ayrıca Apple’ı da suçladı. Lodsys’ten aşağıdaki giib bir açıklama geldi:

“Lodsys, Apple’ın tehdidine bir karşılık olarak, yasal haklarını korumak amacıyla dava başvurusunu başlangıçta planlanandan daha erken bir tarihe çekti.”

Lodsys’in davasının Combay, Iconfactory, Illusion Labs, Shovelmate, Quickoffice, Richard Shinderman ve Wulven Game Studios gibi yazılım şirketlerini hedef aldığı ortaya çıktı. Bu arada Lodsys kendi iddialarına karşılık Apple’ın mevcut lisans haklarının tüm alanları kapsadığının ortaya çıkması durumunda her bir iOS geliştiricisine 1000$ ödemeyi önerdi. Ancak dava Lodsys’in lehine sonuçlanırsa bu şirketin muhattaplarını daha sonra 1000$ için bulmak mümkün olur mu, burasını kestirmek güç.

İlgili – Lodsys

İLGİLİ HABERLER