Teknoloji

Livescribe 3 akıllı kalem en sonunda Android cihazlarıyla da çalışıyor

Livescribe3-290415

Livescribe, uzun süredir yazılı notlar ve ses kayıtları gibi fiziksel içerikleri dijital alana taşıyor. 2013 yılının sonbaharında tanıtılan akıllı kalem Livescribe 3 ise şirketin bugüne kadarki en başarılı ürünü konumunda. Livescribe 3’ün özel üretilmiş not defterleriyle bir araya gelmesiyle kullanıcılar geleneksel yöntemlerle aldıkları notları, yaptıkları çizimleri ve hesaplamaları dijital ortama rahatlıkla aktarabiliyor. Bugüne kadar sadece iOS cihaz sahiplerinin faydalanabildiği Livescribe 3’ün nimetleri artık Android kullanıcılarına da sunuluyor.

Beta sürecini tamamlayan Livescribe Android uygulaması; ABD, Avusturalya ve Yeni Zelanda’daki kullancılar için “ön izleme” modunda yayınlandı. Uygulamanın küresel dağıtımının ise önümüzdeki ay içinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Livescribe 3, Android 4.4.2 KitKat ve üstü sürümlere sahip tüm cihazlarla uyumlu olarak çalışacak. Kaleme yerleştirilen özel Bluetooth LE protokolleri sebebiyle uygulama, söz konusu Android sürümüne ihtiyaç duyuyor. Bu da tüm Android cihazlarının Livescribe 3’ü desteklemeyeceği anlamına geliyor.

livescribe-android-290415

Livescribe 3’ün çıkışından bu yana Android desteğine yönelik taleplerle karşılaştıklarını söyleyen Livescribe Başkan Yardımcısı Bryan Rodrigues, Android uygulamasının özellikler bakımından iOS uygulamasından farklı olmadığının altını çizdi. Tasarım itibarıyla iOS’teki muadilinden farklı durmayan Livescribe Android uygulaması, bu duruma rağmen yerel bir Android uygulaması hissiyatını sağlamayı başarıyor. OneNote ve Evernote üzerinden paylaşım gibi bazı özellikler halen iOS’e özel kalmayı sürdürse de, Livescribe kısa süre içinde tüm özellikleri Android’e de taşımayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER